Ugrás a tartalomra
  • Jelszóemlékeztető
Regisztráció
  • Hungarian
  • English
Címlap    
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
  • MJKSZ
    • Magunkról
    • Alapszabály
    • Belépési nyilatkozat
    • Kilépési nyilatkozat
    • Szervezeti felépítés
    • Küldöttek
    • Elnökség
    • Felügyelő Bizottság
    • MJKSZ központi iroda
    • Régiók, instruktorok
    • Kiadványok
    • Közérdekű információk
  • Tenyésztés
    • Tenyésztési program
    • Eljárási szabályzat
    • Kiállítási Szabályzat
    • Fajták
    • Tenyésztők
    • Tenyésztői térkép
    • Díjak, díjazottak
    • Bemutató mintatelepek
    • Tenyésztési eredmények
    • Tenyészkos, tenyészbak katalógus
  • Őshonos fajtáink
    • Őshonos tenyésztési program
    • Őshonos fajták
    • Őshonos fajtát tenyésztők
    • Őshonos tenyésztési eredmények
    • Őshonos kiadványaink
  • Jelölés / nyilvántartás
    • Jelölés dokumentumai
    • Nyilvántartás dokumentumai
  • Rendeletek / támogatások
    • Rendeletek
    • Támogatások
  • Gasztronómia
    • Receptek
    • Juhhús és tejtermékek
    • Kecskehús és tejtermékek
  • Aukciók
    • Tájékoztató
    • Szabályzat
    • Futó aukciók
    • Jövőben induló aukciók
    • Lezárult aukciók

Bárányhús ételek (fiatal állatból)

Báránycomb Pékné módra

Báránycomb Pékné módra

A combot hártyáitól megtisztítjuk, majd a húst a lábszár végződésénél körbevágjuk, hogy szépen lesülhessen a csontról.

  • Tovább (Báránycomb Pékné módra)

Római köményes bárányfasírt fokhagymás- szumákos joghurttal, zöld puliszkával

Római köményes bárányfasírt

A húst összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a lila hagymát, a fokhagymát, a friss és szárított fűszereket, sózzuk. Nedves kézzel kb. 5 cm-es hengereket formázunk a húsmasszából.

  • Tovább (Római köményes bárányfasírt fokhagymás- szumákos joghurttal, zöld puliszkával)

Báránypaprikás

Báránypaprikás

Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a zsíron, rátesszük a felvágott bárányhúst és átsütjük.

  • Tovább (Báránypaprikás)

Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével

Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével

A báránycsülköket előző nap, dörzsöljük be a friss rozmaringgal, majd kenjük be az édes chiliszósszal. Egy műanyag dobozkába helyezzük el a húsokat.

  • Tovább (Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével)

Gyors bárány vacsora

Gyors bárány

Egy nagy tapadásmentes serpenyőben szárazon megpirítjuk a darált húst 2 teáskanál szárított fűszerrel vagy oregánóval és napon szárított paradicsommal 6-8 percig, amíg a hús meg nem sül.

  • Tovább (Gyors bárány vacsora)

Báránygombóc leves spenóttal

Báránygombóc leves spenóttal

A bárány oldalast megmossuk, amennyire lehet a húst levágjuk a csontokról és a hasi résszel együtt félretesszük. Ha lapockát használunk, kicsontozzuk.

  • Tovább (Báránygombóc leves spenóttal)

Fürjtojásos báránypástétom sonkakabátban sajtkoronával, salátával

Fürjtojásos báránypástétom sonkakabátban sajtkoronával, salátával

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A fürjtojásokat megfőzzük (2 perc), megtisztítjuk, kihűtjük.

  • Tovább (Fürjtojásos báránypástétom sonkakabátban sajtkoronával, salátával)

Juhtúrós ropogós Puska Lajosné - Erzsike receptje

Vörösboros bárányragu

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 4 db tepsi méretű vékony lapot nyújtunk a tésztából.

  • Tovább (Juhtúrós ropogós Puska Lajosné - Erzsike receptje)

Vörösboros bárányragu

Vörösboros bárányragu

Olyan edény kell, amelyet tűzhelyen és sütőben egyaránt lehet használni. Daraboljuk fel a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a rozmaringszárról lecsipkedett leveleket és a húst.

  • Tovább (Vörösboros bárányragu)

Kelkáposztás bárányleves

Kelkáposztás bárányleves

Felaprítjuk a hagymát, majd kevés zsiradékban felrakjuk párolódni. Ha már üveges, rátesszük a kockára vágott húst.

  • Tovább (Kelkáposztás bárányleves)

Oldalszámozás

  • Jelenlegi oldal 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Page 8
  • Page 9
  • …
  • Következő oldal ››
  • Utolsó oldal Utolsó »

Sürgősségi bárány/gida füljelző rendelés

+36 1 412 5090 További információ

Hírek

TÁJÉKOZTATÁS A 2024. ÉVRE VONATKOZÓ VETÉSVÁLTÁSI SZABÁLYOKRÓL ÉS A NEM TERMŐ TERÜLETEK KIJELÖLÉSÉRŐL

2023.09.13.
Amennyiben az Európai Bizottság 2024-re nem teszi lehetővé a tagállamok számára, hogy gazdálkodóiknak átmeneti mentességet biztosítsanak a vetésváltás és a nem termelő területek kijelölésének új szabályai alól, akkor jövőre életbe lépnek a jóváhagyott magyar KAP Stratégiai Tervben foglaltak szerint azok idei évben még nem alkalmazott, de az egységes kérelem benyújtás előtti tájékoztatási kampányban már mindenki számára részletesen ismertetett szabályai.
Tovább

Árinfó 2023. szeptember

2023.09.11.
Minden EU tagállamnak hetente jelentenie kell a Bizottságnak az élő vágóállat árakat, ez alapján heti jelentést készítenek a vágott testre átszámított árakról.
Tovább

ÚJABB TÁMOGATÁS A GAZDÁKNAK: AZ AGRÁR SZÉCHENYI KÁRTYA FOLYÓSZÁMLAHITEL KAMATSZINTJE VÁLTOZIK

2023.08.29.
A háború okozta ukrán gabonaválság kezelése érdekében újabb kamattámogatási programról döntött a kormány. Nagy István kiemelte, hogy az intézkedés hozzájárul a termelés zavartalan folytatásához és az élelmiszerellátás biztosításához.
Tovább
További hírek
Cím 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon +36 1 412 5030
E-mail iroda[kukac]mjksz[pont]hu (iroda[at]mjksz[dot]hu)
A honlapot készítette: Macroweb
Manual
  • Adatkezelési szabályzat
  • Gyakran Ismételt Kérdések
Facebook oldal RSS csatorna