Ugrás a tartalomra
  • Jelszóemlékeztető
Regisztráció
  • Hungarian
  • English
Címlap    
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
  • MJKSZ
    • Magunkról
    • Alapszabály
    • Belépési nyilatkozat
    • Kilépési nyilatkozat
    • Szervezeti felépítés
    • Küldöttek
    • Elnökség
    • Felügyelő Bizottság
    • MJKSZ központi iroda
    • Régiók, instruktorok
    • Kiadványok
    • Közérdekű információk
  • Tenyésztés
    • Tenyésztési program
    • Eljárási szabályzat
    • Kiállítási Szabályzat
    • Fajták
    • Tenyésztők
    • Tenyésztői térkép
    • Díjak, díjazottak
    • Bemutató mintatelepek
    • Tenyésztési eredmények
    • Tenyészkos, tenyészbak katalógus
  • Őshonos fajtáink
    • Őshonos tenyésztési program
    • Őshonos fajták
    • Őshonos fajtát tenyésztők
    • Őshonos tenyésztési eredmények
    • Őshonos kiadványaink
  • Jelölés / nyilvántartás
    • Jelölés dokumentumai
    • Nyilvántartás dokumentumai
  • Rendeletek / támogatások
    • Rendeletek
    • Támogatások
  • Gasztronómia
    • Receptek
    • Juhhús és tejtermékek
    • Kecskehús és tejtermékek
  • Aukciók
    • Tájékoztató
    • Szabályzat
    • Futó aukciók
    • Jövőben induló aukciók
    • Lezárult aukciók

Bárányhús ételek (fiatal állatból)

Báránycomb Pékné módra

Báránycomb Pékné módra

A combot hártyáitól megtisztítjuk, majd a húst a lábszár végződésénél körbevágjuk, hogy szépen lesülhessen a csontról.

  • Tovább (Báránycomb Pékné módra)

Római köményes bárányfasírt fokhagymás- szumákos joghurttal, zöld puliszkával

Római köményes bárányfasírt

A húst összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a lila hagymát, a fokhagymát, a friss és szárított fűszereket, sózzuk. Nedves kézzel kb. 5 cm-es hengereket formázunk a húsmasszából.

  • Tovább (Római köményes bárányfasírt fokhagymás- szumákos joghurttal, zöld puliszkával)

Báránypaprikás

Báránypaprikás

Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a zsíron, rátesszük a felvágott bárányhúst és átsütjük.

  • Tovább (Báránypaprikás)

Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével

Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével

A báránycsülköket előző nap, dörzsöljük be a friss rozmaringgal, majd kenjük be az édes chiliszósszal. Egy műanyag dobozkába helyezzük el a húsokat.

  • Tovább (Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével)

Gyors bárány vacsora

Gyors bárány

Egy nagy tapadásmentes serpenyőben szárazon megpirítjuk a darált húst 2 teáskanál szárított fűszerrel vagy oregánóval és napon szárított paradicsommal 6-8 percig, amíg a hús meg nem sül.

  • Tovább (Gyors bárány vacsora)

Báránygombóc leves spenóttal

Báránygombóc leves spenóttal

A bárány oldalast megmossuk, amennyire lehet a húst levágjuk a csontokról és a hasi résszel együtt félretesszük. Ha lapockát használunk, kicsontozzuk.

  • Tovább (Báránygombóc leves spenóttal)

Fürjtojásos báránypástétom sonkakabátban sajtkoronával, salátával

Fürjtojásos báránypástétom sonkakabátban sajtkoronával, salátával

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A fürjtojásokat megfőzzük (2 perc), megtisztítjuk, kihűtjük.

  • Tovább (Fürjtojásos báránypástétom sonkakabátban sajtkoronával, salátával)

Juhtúrós ropogós Puska Lajosné - Erzsike receptje

Vörösboros bárányragu

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 4 db tepsi méretű vékony lapot nyújtunk a tésztából.

  • Tovább (Juhtúrós ropogós Puska Lajosné - Erzsike receptje)

Vörösboros bárányragu

Vörösboros bárányragu

Olyan edény kell, amelyet tűzhelyen és sütőben egyaránt lehet használni. Daraboljuk fel a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a rozmaringszárról lecsipkedett leveleket és a húst.

  • Tovább (Vörösboros bárányragu)

Kelkáposztás bárányleves

Kelkáposztás bárányleves

Felaprítjuk a hagymát, majd kevés zsiradékban felrakjuk párolódni. Ha már üveges, rátesszük a kockára vágott húst.

  • Tovább (Kelkáposztás bárányleves)

Oldalszámozás

  • Jelenlegi oldal 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Page 8
  • Page 9
  • …
  • Következő oldal ››
  • Utolsó oldal Utolsó »

Sürgősségi bárány/gida füljelző rendelés

+36 1 412 5090 További információ

Hírek

MEGKEZDŐDÖTT A 2022. ÉVI AKG ÉS ÖKOLÓGIAI GAZDÁLKODÁS TÁMOGATÁS KIFIZETÉSE

2023.03.24.
Megindultak a 2022. évi agrár-környezetgazdálkodási (AKG) és ökológiai gazdálkodási (ÖKO) támogatások kifizetései, így a tavaszi munkák idején a tervek szerint mintegy 130 milliárd forint értékben jutnak forráshoz a programokban részt vevő gazdálkodók. A magyar kormány és az agrártárca továbbra is a magyar gazdák mellett áll – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.
Tovább

Elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

2023.03.20.
A hazai juh-és kecsetenyésztés terén végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként Székely Pál és dr. Tóth Imre részére jelentős díjakat adott át az agrárminiszter.
Tovább

MEGJELENT AZ AÖP KIADVÁNY ÉS AZ AÖP ESETÉN HASZNÁLHATÓ SZEREK LISTÁJA

2023.03.10.
A Közös Agrárpolitika 2023-2027-es időszakában számos új előírással, gyakorlattal és támogatási lehetőséggel kell megismerkedniük a hazai termelőknek. A megfelelő tájékoztatás érdekében és az Agrárminisztérium a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös munkája eredményeként egy átfogó kiadvány készült, melynek segítségével az Agro-ökológiai Programról (AÖP) informálódhatnak az érdeklődők.
Tovább
További hírek
Cím 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon +36 1 412 5030
E-mail iroda[kukac]mjksz[pont]hu
A honlapot készítette: Macroweb
Manual
  • Adatkezelési szabályzat
  • Gyakran Ismételt Kérdések
Facebook oldal RSS csatorna