Báránycomb Pékné módra
A combot hártyáitól megtisztítjuk, majd a húst a lábszár végződésénél körbevágjuk, hogy szépen lesülhessen a csontról.
A combot hártyáitól megtisztítjuk, majd a húst a lábszár végződésénél körbevágjuk, hogy szépen lesülhessen a csontról.
A húst összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a lila hagymát, a fokhagymát, a friss és szárított fűszereket, sózzuk. Nedves kézzel kb. 5 cm-es hengereket formázunk a húsmasszából.
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a zsíron, rátesszük a felvágott bárányhúst és átsütjük.
A báránycsülköket előző nap, dörzsöljük be a friss rozmaringgal, majd kenjük be az édes chiliszósszal. Egy műanyag dobozkába helyezzük el a húsokat.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőben szárazon megpirítjuk a darált húst 2 teáskanál szárított fűszerrel vagy oregánóval és napon szárított paradicsommal 6-8 percig, amíg a hús meg nem sül.
A bárány oldalast megmossuk, amennyire lehet a húst levágjuk a csontokról és a hasi résszel együtt félretesszük. Ha lapockát használunk, kicsontozzuk.
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A fürjtojásokat megfőzzük (2 perc), megtisztítjuk, kihűtjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 4 db tepsi méretű vékony lapot nyújtunk a tésztából.
Olyan edény kell, amelyet tűzhelyen és sütőben egyaránt lehet használni. Daraboljuk fel a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a rozmaringszárról lecsipkedett leveleket és a húst.
Felaprítjuk a hagymát, majd kevés zsiradékban felrakjuk párolódni. Ha már üveges, rátesszük a kockára vágott húst.