Ugrás a tartalomra
Adja meg felhasználónevét vagy e-mail címét
  • Jelszóemlékeztető
Regisztráció
  • Hungarian
  • English
Címlap    
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
  • MJKSZ
    • Magunkról
    • Alapszabály
    • Belépési nyilatkozat
    • Kilépési nyilatkozat
    • Szervezeti felépítés
    • Küldöttek
    • Elnökség
    • Felügyelő Bizottság
    • MJKSZ központi iroda
    • Régiók, instruktorok
    • Kiadványok
    • Közérdekű információk
  • Tenyésztés
    • Tenyésztési program
    • Eljárási szabályzat
    • Kiállítási Szabályzat
    • Fajták
    • Tenyésztők
    • Tenyésztői térkép
    • Díjak, díjazottak
    • Bemutató mintatelepek
    • Tenyésztési eredmények
    • Tenyészkos, tenyészbak katalógus
  • Őshonos fajtáink
    • Őshonos tenyésztési program
    • Őshonos fajták
    • Őshonos fajtát tenyésztők
    • Őshonos tenyésztési eredmények
    • Őshonos kiadványaink
  • Jelölés / nyilvántartás
    • Jelölés dokumentumai
    • Nyilvántartás dokumentumai
  • Rendeletek / támogatások
    • Rendeletek
    • Támogatások
  • Gasztronómia
    • Receptek
    • Juhhús és tejtermékek
    • Kecskehús és tejtermékek
  • Aukciók
    • Tájékoztató
    • Szabályzat
    • Futó aukciók
    • Jövőben induló aukciók
    • Lezárult aukciók

Bárányhús ételek (fiatal állatból)

Brassói báránycsülök

Brassói báránycsülök

A csülköket konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt felhevítjük egy nagy öntött vaslábasban, majd körbe pirítjuk a csülköket.

  • Tovább (Brassói báránycsülök )

Pirog (Húsos táska)

Pirog (Húsos táska)

A finomlisztből és négy tojásból sóval gyúrt tésztát készítünk.

  • Tovább (Pirog (Húsos táska))

Serpenyős bárányszeletek

Serpenyős bárányszeletek

Egy nagy serpenyőben hevítjük kevés olajon a felszeletelt bárányt, törjük rá a fokhagymát, sózzuk, s addig forgatjuk, amíg a húsdarabok külseje körbe meg nem pirul.

  • Tovább (Serpenyős bárányszeletek)

Római tálban sült, bárányhússal - kecskesajttal töltött padlizsán

Római tálban sült, bárányhússal - kecskesajttal töltött padlizsán

A római tálat beáztatjuk. Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb.

  • Tovább (Római tálban sült, bárányhússal - kecskesajttal töltött padlizsán)

Juhpaprikás tordaiasan

Juhpaprikás tordaiasan

A kockára vágott juhhúst kellően megsózzuk, és a vöröshagymás pirospaprikás zsírban megpirítjuk.

  • Tovább (Juhpaprikás tordaiasan )

Joghurtos, bárány aprópecsenye

Joghurtos, bárányaprópecsenye

A megtisztított és lehártyázott bárányhúst sózzuk, őrölt fekete borssal fűszerezzük, mustárral bekenjük, majd joghurtot öntve rá, hűtőszekrénybe téve 24 óráig érleljük.

  • Tovább (Joghurtos, bárány aprópecsenye )

Főtt bárányhús bársonyos snidlingmártással

Főtt bárányhús bársonyos snidlingmártással

A megmosott leszárított báránygerincet hegyes kiskéssel sűrűbben megszúrkáljuk, majd megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott fokhagymával, a rozmaring levelekkel és sózzuk, borsozzuk.

  • Tovább (Főtt bárányhús bársonyos snidlingmártással)

Tejszínes bárányvagdalt bundázva

Tejszínes bárányvagdalt bundázva

A húst megmossuk, leszárítjuk és háromszor átdaráljuk, hogy teljesen pépes masszát kapjunk. Erre ráöntjük a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

  • Tovább (Tejszínes bárányvagdalt bundázva )

Pásztor pite indiai ízekkel

Pásztor pite indiai ízekkel

Egy nagy tapadásmentes serpenyőben gyakran kevergetve pirítsuk kb 8. percig a darált húst, a kockára vágott hagymát és a sárgarépát, míg a hús megbarnul, a zöldségek pedig puhulni kezdenek.

  • Tovább (Pásztor pite indiai ízekkel)

Bakonyi pandúrleves

Bakonyi pandúrleves

A lebbencstésztát előző nap gyúrjuk meg, hogy másnapra kellően megszikkadjon.

  • Tovább (Bakonyi pandúrleves )

Oldalszámozás

  • Jelenlegi oldal 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Page 8
  • Page 9
  • …
  • Következő oldal ››
  • Utolsó oldal Utolsó »

Sürgősségi bárány/gida füljelző, illetve nyomtatványok rendelése

+36 1 412 5090 További információ
Online rendelés

Hírek

Álláshirdetés - operatív igazgató

2025.09.24.
A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség munkatársat keres operatív igazgatói munkakörbe. A Szövetség 34 éve működő országos szervezetű jogi személyként az állattenyésztésről szóló jogszabályok alapján országos hatáskörű elismert tenyésztő szervezet, továbbá jogszabályi előírások alapján a juh- és kecskefélék jelölési és nyilvántartási rendszerben alapvető feladatokat lát el és közreműködik az ágazati támogatások igénylési eljárásaiban.
Tovább

KÁN Egyetemi Napok

2025.09.22.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében újra megrendezésre kerül a Kaposvári Állattenyésztési Napok. A MATE vezetőinek döntése alapján a kiállításon páros ujjú patás állatok, így a juh és kecske tenyészállatok sem kerülnek bemutatásra!!! A Szövetségünk ettől függetlenül megjelenik a kiállításon.
Tovább

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK)- 2025. szeptember 18-21.

2025.09.15.
Idén is megrendezik a magyar agrárium és élelmiszeripar legnagyobb hazai eseményét, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK) 2025. szeptember 18-21. között a HUNGEXPO területén.
Tovább
További hírek
Cím 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon +36 1 412 5030
E-mail iroda[kukac]mjksz[pont]hu (iroda[at]mjksz[dot]hu)
A honlapot készítette: Macroweb
Manual
  • Adatkezelési szabályzat
  • Gyakran Ismételt Kérdések
Facebook oldal RSS csatorna