Joghurtos, bárányaprópecsenye
Hozzávalók 4 személyre

60 dkg báránylapocka vagy comb (csont nélkül)

10 dkg vöröshagyma

1 dl olaj

10 dkg gomba

5 dkg mustár

2 dl natúrjoghurt

2 dkg liszt

2 gerezd fokhagyma

Törött fekete bors, pirospaprika, só

 

Elkészítés

A megtisztított és lehártyázott bárányhúst sózzuk, őrölt fekete borssal fűszerezzük, mustárral bekenjük, majd joghurtot öntve rá, hűtőszekrénybe téve 24 óráig érleljük.

Az így előkészített húst felhasználáskor vékony csíkokra vágjuk. Az olajban a finomra aprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst és a vékony szeletekre vágott gombát. Amikor az alapanyagok megpirultak, sóval, törött fekete borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Nagyon kevés liszttel megszórjuk, jól elkeverjük, hozzáöntjük a leszűrt és félretett joghurtot, lassú tűzön beleforraljuk. Köretnek petrezselyemmel gazdagon meghintett főtt burgonyát adunk hozzá.