60 dkg báránylapocka vagy comb (csont nélkül)
10 dkg vöröshagyma
1 dl olaj
10 dkg gomba
5 dkg mustár
2 dl natúrjoghurt
2 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
Törött fekete bors, pirospaprika, só
A megtisztított és lehártyázott bárányhúst sózzuk, őrölt fekete borssal fűszerezzük, mustárral bekenjük, majd joghurtot öntve rá, hűtőszekrénybe téve 24 óráig érleljük.
Az így előkészített húst felhasználáskor vékony csíkokra vágjuk. Az olajban a finomra aprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst és a vékony szeletekre vágott gombát. Amikor az alapanyagok megpirultak, sóval, törött fekete borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Nagyon kevés liszttel megszórjuk, jól elkeverjük, hozzáöntjük a leszűrt és félretett joghurtot, lassú tűzön beleforraljuk. Köretnek petrezselyemmel gazdagon meghintett főtt burgonyát adunk hozzá.