Bakonyi pandúrleves
Hozzávalók 4 személyre

50 dkg báránylapocka

20 dkg vöröshagyma

10 dkg sertészsír

10 dkg füstölt kenyérszalonna

30 dkg vargányagomba

1 gerezd fokhagyma

1 csomó petrezselyem zöldje

3 dl vörös bor (száraz)

1 dkg nemes fűszerpaprika

A lebbencstésztához:

15 dkg finom liszt

2 db tojás

2 dkg sertészsír

Elkészítés

A lebbencstésztát előző nap gyúrjuk meg, hogy másnapra kellően megszikkadjon.

Az apróra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és azonnal rátesszük a kockára vágott bárányhúst, megsózzuk és állandó keverés mellett pirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt pároljuk. A húst vízzel és vörös borral felengedjük, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott vargányát, az aprított petrezselyem zöldjét hozzáadjuk és az egészet félpuhára főzzük. Közben a lebbencstésztát kb. kétszer kétcentis szabálytalan alakú darabokra tördeljük és a kockákra vágott szalonna zsírján sárgára pirítjuk, majd a levesbe főzzük.