50 dkg báránylapocka
20 dkg vöröshagyma
10 dkg sertészsír
10 dkg füstölt kenyérszalonna
30 dkg vargányagomba
1 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyem zöldje
3 dl vörös bor (száraz)
1 dkg nemes fűszerpaprika
só
A lebbencstésztához:
15 dkg finom liszt
2 db tojás
2 dkg sertészsír
A lebbencstésztát előző nap gyúrjuk meg, hogy másnapra kellően megszikkadjon.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és azonnal rátesszük a kockára vágott bárányhúst, megsózzuk és állandó keverés mellett pirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt pároljuk. A húst vízzel és vörös borral felengedjük, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott vargányát, az aprított petrezselyem zöldjét hozzáadjuk és az egészet félpuhára főzzük. Közben a lebbencstésztát kb. kétszer kétcentis szabálytalan alakú darabokra tördeljük és a kockákra vágott szalonna zsírján sárgára pirítjuk, majd a levesbe főzzük.