40 dkg darált báránylapocka
2 nagyobb padlizsán
16 dkg kecskesajt (puhább)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olíva olaj
só, őrölt bors
4-5 levél zsálya
A római tálat beáztatjuk. Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. félcentis hús maradjon benne.) A kivájt padlizsánhúst felkockázzuk, a kecskesajtot villával összenyomjuk. Egy tálban összekeverjük a padlizsánt, a kecskesajtot és a darált húst, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint sót, borsot, végül az apróra vágott zsályát. A sóval vigyázzunk, mert a sajt önmagában is nagyon sós a borsból viszont bátran használhatunk. A római tálat olívaolajjal vékonyan kikenjük, belehelyezzük a húsos masszával megtöltött padlizsánokat. Az edényt befedjük, a hideg sütőbe rakjuk 200 C°-on körülbelül 1 óra hosszat sütjük.