Római tálban sült, bárányhússal - kecskesajttal töltött padlizsán
Hozzávalók 4 személyre

40 dkg darált báránylapocka

2 nagyobb padlizsán

16 dkg kecskesajt (puhább)

4 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olíva olaj

só, őrölt bors

4-5 levél zsálya

Elkészítés

A római tálat beáztatjuk. Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. félcentis hús maradjon benne.)  A kivájt padlizsánhúst felkockázzuk, a kecskesajtot villával összenyomjuk. Egy tálban összekeverjük a padlizsánt, a kecskesajtot és a darált húst, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint sót, borsot, végül az apróra vágott zsályát. A sóval vigyázzunk, mert a sajt önmagában is nagyon sós a borsból viszont bátran használhatunk. A római tálat olívaolajjal vékonyan kikenjük, belehelyezzük a húsos masszával megtöltött padlizsánokat. Az edényt befedjük, a hideg sütőbe rakjuk 200 C°-on körülbelül 1 óra hosszat sütjük.