Juhpaprikás tordaiasan
Hozzávalók 6 személyre

1 kg juhhús (csont nélkül)

1 fej vöröshagyma

1 fej fehérkáposzta (kb.1-1,2 kg)

20 dkg füstölt házi kolbász

zsír

pirospaprika,

Elkészítés

A kockára vágott juhhúst kellően megsózzuk, és a vöröshagymás pirospaprikás zsírban megpirítjuk.

A káposztának kivágjuk a torzsáját, Cikkekre daraboljuk, mint egy tortát és óvatosan úgy helyezzük a húsra, hogy szét ne hulljanak. Ekkor rászórjuk a vastagabb karikákra szeletelt füstölt házikolbászt, meglocsoljuk kevés vízzel és lefedve készre pároljuk. Célszerű tűzálló porcelán tálban vagy tordai agyaglábasban elkészíteni, és edényestül az asztalra meneszteni. Ehhez az eredeti Székely eledelhez polenta gombócot dukál adni.