Kecskesajtos-pekándiós snackgolyó
A diót és a pisztáciát egy éles késsel aprítsd durvára, majd sütőben, vagy inkább serpenyőben enyhén pirítsd meg őket. (közben már érzed az isteni illatukat.) Vigyázz, könnyen megégnek! Keverd…
TovábbCitromos cukkinisaláta kecskesajttal és tökmaggal
A cukkiniket zöldséghámozó segítségével szalagokra vágom, tálba teszem. Öntetet keverek a citrom kifacsart levéből, olívaolajból, sóból, borsból, és ezzel locsolom meg a cukkinit, majd alaposan…
TovábbBáránycomb Pékné módra
A combot hártyáitól megtisztítjuk, majd a húst a lábszár végződésénél körbevágjuk, hogy szépen lesülhessen a csontról. A magyaros fűszerkeveréket az olajba keverjük, alaposan a húsba dörzsöljük, egy…
TovábbRozmaringos fehérboros kecskesült
A megtisztított, megmosott, szárazra törölt kecskecombokat bőkezűen sózzuk, borsozzuk, és egy nagy tűzálló edénybe tesszük. Mellérakjuk a megpucolt és egészben hagyott vöröshagymát és a…
TovábbJuhtúrós töltött pogácsa
A burgonyát megtisztítva, enyhén sós vízben megfőzzük. Majd a krumplitörővel áttörjük. Ezután a juhtúrót alaposan összedolgozzuk sóval, 5 dkg vajjal, 1 tojás sárgájával és az áttört főtt burgonyával…
TovábbRómai köményes bárányfasírt fokhagymás- szumákos joghurttal, zöld puliszkával
A húst összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a lila hagymát, a fokhagymát, a friss és szárított fűszereket, sózzuk. Nedves kézzel kb. 5 cm-es hengereket formázunk a húsmasszából. Egy serpenyőben…
TovábbKecskehúsgolyók tejszínes mártásban
A húsról a kövéres vagy inas részeket kivágjuk, majd ledaráljuk a hagymával együtt. Ezután hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, majorannát és köményt. Jól összedolgozva, apró golyókat formázzunk.…
TovábbKecskesajtos padlizsán korongok
Először a zöldfűszereket apróbb darabokra tépkedjük, a fokhagymát vagy lereszeljük, vagy összenyomjuk, és mehet bele az egész az olívaolajba. Megszórjuk borssal és jól összekavarjuk! A padlizsánt…
TovábbBáránypaprikás
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a zsíron, rátesszük a felvágott bárányhúst és átsütjük. Megszórjuk fűszerpaprikával, sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és…
TovábbTejszínes-spárgás tészta
Az alapanyagokat megmossuk, megtisztítjuk. A spárgát kb. 2 cm nagyságúra feldaraboljuk. A hagymát karikára, a fokhagymát apróra, a sonkát csíkokra vágjuk. A tésztát bő, forrásban lévő vízben, az…
Tovább