Brassói báránycsülök
A csülköket konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt felhevítjük egy nagy öntött vaslábasban, majd körbe pirítjuk a csülköket.Kivesszük és félretesszük. A visszamaradt…
TovábbPirog (Húsos táska)
A finomlisztből és négy tojásból sóval gyúrt tésztát készítünk.Tölteléké: teavajon finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sült bárányhúst, sózzuk, szerecsendióval,…
TovábbSzalonnás-kecskesajtos pizza
A jól megkelt kenyértésztát kb. 30-35 centi átmérőjük koronggá kinyújtjuk, megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a vöröshagymát vékony karikákra vágva, a felcsíkozott …
TovábbSerpenyős bárányszeletek
Egy nagy serpenyőben hevítjük kevés olajon a felszeletelt bárányt, törjük rá a fokhagymát, sózzuk, s addig forgatjuk, amíg a húsdarabok külseje körbe meg nem pirul. Ekkor a húst szedjük ki, a…
TovábbRómai tálban sült, bárányhússal - kecskesajttal töltött padlizsán
A római tálat beáztatjuk. Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. félcentis hús maradjon benne.) A kivájt padlizsánhúst…
TovábbNyári zöldbabos palócgulyás
A húst apró kockákra vágjuk. A karikára vagdalt hagymát megfuttatjuk olajon, hozzáadjuk a húst és addig pároljuk, amíg pirulni kezd. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a megtisztított…
TovábbPanna cotta eper szósszal
A zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, félretesszük. A mézet egy kis edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és néhány másodpercig kevergetjük, hogy a fűszerek íze…
TovábbJuhpaprikás tordaiasan
A kockára vágott juhhúst kellően megsózzuk, és a vöröshagymás pirospaprikás zsírban megpirítjuk.A káposztának kivágjuk a torzsáját, Cikkekre daraboljuk, mint egy tortát és óvatosan úgy…
TovábbJoghurtos, bárány aprópecsenye
A megtisztított és lehártyázott bárányhúst sózzuk, őrölt fekete borssal fűszerezzük, mustárral bekenjük, majd joghurtot öntve rá, hűtőszekrénybe téve 24 óráig érleljük.Az így előkészített húst…
TovábbFőtt bárányhús bársonyos snidlingmártással
A megmosott leszárított báránygerincet hegyes kiskéssel sűrűbben megszúrkáljuk, majd megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott fokhagymával, a rozmaring levelekkel és sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben a…
Tovább