Brassói báránycsülök

A csülköket konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt felhevítjük egy nagy öntött vaslábasban, majd körbe pirítjuk a csülköket.Kivesszük és félretesszük. A visszamaradt…
Tovább

Pirog (Húsos táska)

A finomlisztből és négy tojásból sóval gyúrt tésztát készítünk.Tölteléké: teavajon finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sült bárányhúst, sózzuk, szerecsendióval,…
Tovább

Szalonnás-kecskesajtos pizza

A jól megkelt kenyértésztát kb. 30-35 centi átmérőjük koronggá kinyújtjuk, megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a vöröshagymát vékony karikákra vágva, a felcsíkozott …
Tovább

Serpenyős bárányszeletek

Egy nagy serpenyőben hevítjük kevés olajon a felszeletelt bárányt, törjük rá a fokhagymát, sózzuk, s addig forgatjuk, amíg a húsdarabok külseje körbe meg nem pirul. Ekkor a húst szedjük ki, a…
Tovább

Római tálban sült, bárányhússal - kecskesajttal töltött padlizsán

A római tálat beáztatjuk. Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. félcentis hús maradjon benne.)  A kivájt padlizsánhúst…
Tovább

Nyári zöldbabos palócgulyás

A húst apró kockákra vágjuk. A karikára vagdalt hagymát megfuttatjuk olajon, hozzáadjuk a húst és addig pároljuk, amíg pirulni kezd. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a megtisztított…
Tovább

Panna cotta eper szósszal

A zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, félretesszük. A mézet egy kis edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és néhány másodpercig kevergetjük, hogy a fűszerek íze…
Tovább

Juhpaprikás tordaiasan

A kockára vágott juhhúst kellően megsózzuk, és a vöröshagymás pirospaprikás zsírban megpirítjuk.A káposztának kivágjuk a torzsáját, Cikkekre daraboljuk, mint egy tortát és óvatosan úgy…
Tovább

Joghurtos, bárány aprópecsenye

A megtisztított és lehártyázott bárányhúst sózzuk, őrölt fekete borssal fűszerezzük, mustárral bekenjük, majd joghurtot öntve rá, hűtőszekrénybe téve 24 óráig érleljük.Az így előkészített húst…
Tovább

Főtt bárányhús bársonyos snidlingmártással

A megmosott leszárított báránygerincet hegyes kiskéssel sűrűbben megszúrkáljuk, majd megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott fokhagymával, a rozmaring levelekkel és sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben a…
Tovább