
50 dkg báránylapocka (csont nélkül)
1,5 dl tejszín (30%-os)
½ citrom
só és őrölt fehér bors ízlés szerint
1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
2,5 dl olaj a sütéshez
A húst megmossuk, leszárítjuk és háromszor átdaráljuk, hogy teljesen pépes masszát kapjunk. Erre ráöntjük a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Befedve legalább fél napig érleljük hűtőszekrényben. Féltenyérnyi szeleteket formázunk belőle (nedves kézzel, úgy könnyebb) és lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. A hússzeleteket felforrósított olajba tesszük, és 3-4 perc alatt szép pirosra megsütjük. Az olajból kivéve lecsöpögtetjük és még forrón meglocsoljuk a kicsavart citrom levével.
Burgonyapürét és köménymaggal ízesített káposztasalátát kínálunk hozzá, de tejfölös tök vagy zöldbabfőzelék is illik mellé.