50 dkg finomliszt
6 db tojás
5 dkg vöröshagyma
30 dkg juhtúró
50 dkg sült báránycomb
6 db főtt tojás
15 dkg teavaj
5 dl tejföl
szerecsendió, metélőhagyma, bazsalikom, kapor, só
A finomlisztből és négy tojásból sóval gyúrt tésztát készítünk.
Tölteléké: teavajon finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sült bárányhúst, sózzuk, szerecsendióval, bazsalikommal, kaporral ízesítjük, kockákra vágott főtt tojással összekeverjük és készre pároljuk.
A vékonyra kinyújtott gyúrt tészta egyik felére töltelékhalmokat helyezünk, a közti részt felvert tojásokkal megkenjük és ráhajtjuk a másik felét. Jól lenyomkodjuk és derelyevágóval egyenletes párnaformákat vágunk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, kivajazott tűzálló tálba helyezzük, tejföllel meglocsoljuk, juhtúrót morzsolunk a tetejére. Forró sütőben áthevítjük, forrón tálaljuk.