Pirog (Húsos táska)
Hozzávalók 4 személyre

50 dkg finomliszt

6 db tojás

5 dkg vöröshagyma

30 dkg juhtúró

50 dkg sült báránycomb

6 db főtt tojás

15 dkg teavaj

5 dl tejföl

szerecsendió, metélőhagyma, bazsalikom, kapor, só

Elkészítés

A finomlisztből és négy tojásból sóval gyúrt tésztát készítünk.

Tölteléké: teavajon finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sült bárányhúst, sózzuk, szerecsendióval, bazsalikommal, kaporral ízesítjük, kockákra vágott főtt tojással összekeverjük és készre pároljuk.

A vékonyra kinyújtott gyúrt tészta egyik felére töltelékhalmokat helyezünk, a közti részt felvert tojásokkal megkenjük és ráhajtjuk a másik felét. Jól lenyomkodjuk és derelyevágóval egyenletes párnaformákat vágunk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, kivajazott tűzálló tálba helyezzük, tejföllel meglocsoljuk, juhtúrót morzsolunk a tetejére. Forró sütőben áthevítjük, forrón tálaljuk.