
50 dkg darált bárányhús
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 ek garam masala
2 dl forró alaplé ( bárány, marha, vagy csirke)
20 dkg fagyasztott zöldborsó
80 dkg burgonya
1 tk kurkuma
kis csokor friss koriander felaprítva
½ citrom leve, másik fele cikkekre vágva a tálaláshoz
só
Egy nagy tapadásmentes serpenyőben gyakran kevergetve pirítsuk kb 8. percig a darált húst, a kockára vágott hagymát és a sárgarépát, míg a hús megbarnul, a zöldségek pedig puhulni kezdenek. Szórjunk rá a garam masalát, sózzuk ízlés szerint és süssük még 2 percig, hogy illatos legyen. Öntsük rá az alaplevet, forraljuk fel és adjuk hozzá a zöldborsót. Újabb 2 perc alatt a borsó megpuhul és elfő a lé nagy része.
Közben főzzük meg a meghámozott, feldarabolt burgonyát egy nagy fazékba, sós vízben kb. 8 perc alatt. Szűrjük le, és tegyük vissza a fazékba. Óvatosan keverjük hozzá a kurkumát és a koriandert -ügyeljünk arra, hogy ne nagyon törjük össze.
Melegítsük elő a sütőt (villany 200fok, légkeveréses 180 fok, gáz 6-os fokozat).
A zöldséges darált húst öntsük át egy sütőtálba terítsük a tetejére a kurkumás burgonyát, locsoljuk meg citromlével és süssük 30-35 percig amíg a burgonya megpirul.
Azonnal tálaljuk, citromot kínálhatunk hozzá.