
2 kg báránygerinc egészben vagy két darabban
4 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
só, frissen őrölt bors
fél dl olaj
12 dkg sárgarépa
10 dkg vöröshagyma, 8dkg póréhagyma
5 dkg szárzeller
60 dkg apró szemű, nem szétfövő burgonya
A snidling mártáshoz
5 dkg salotta vagy vöröshagyma
3 dkg vaj
1 dkg liszt
1,5 dl bárányalaplé
1,5 dl tejszín (30%-os)
só, friss őrölt fehér bors
1 kis csokor snidling
A megmosott leszárított báránygerincet hegyes kiskéssel sűrűbben megszúrkáljuk, majd megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott fokhagymával, a rozmaring levelekkel és sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben a forró olajon körbe pirosra sütjük és nagyobb, tepsibe tesszük.
Az előkészített zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, a meghámozott burgonyát egészben hagyjuk, sózzuk, összeforgatjuk, a hússütő serpenyőben pár perc alatt kicsit összesütjük és a báránygerinc mellé szórjuk.
Lefedjük alufóliával, 190 C-fokos sütőben 30 percet párolva sütjük, végül a fólia nélkül további 30 perc alatt készre, pirosra sütjük.
A mártáshoz megtisztítjuk a hagymát és finomra vágjuk. Egy lábasba felolvasztjuk a vajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát megszórjuk a lisztel és folyamatosan kevergetve 3 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel, 10 percig szelíden forraljuk.
Hozzáadjuk kevergetve a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük, végül belekeverjük az apróra vágott snidlinget.
Tálaláskor a sült zöldségeket előmelegített tálra szedjük. A sült bárányhúst lefejtjük a gerinc csontról, felszeleteljük, visszatesszük a csontra és a zöldségek tetejére ültetjük. A snidlingmártást külön tálkában kínáljuk hozzá.