Brassói báránycsülök
Hozzávalók 4-6 személyre

4-6 db báránycsülök

3 ek sertészsír

20-30 dkg vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

szemes köménymag, pirospaprika

1 kg savanyú káposzta

2 dl tejföl

1 ek liszt

1 csokor kapor

só, bors

Elkészítés

A csülköket konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt felhevítjük egy nagy öntött vaslábasban, majd körbe pirítjuk a csülköket.

Kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsíron átforgatjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a finomra aprított fokhagymát, hozzáadunk 1 kiskanál köménymagot, 1 teáskanál pirospaprikát majd rádobjuk az átöblített savanyú káposztát, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. A sütőt előmelegítjük 140 C° -ra. A káposztás alapba visszatesszük a csülköket, a lábast lefedjük, majd kb. 3 órán át sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul, és leomlik a csontról.

A végén fedő nélkül 220 C°on, kb. fél órát sütjük, hogy a teteje kissé megpiruljon. A húsokat kiemeljük, a lábast a tűzhelyre tesszük majd liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a káposztát, végül hozzáadjuk a finomra aprított kaprot.