![Brassói báránycsülök](/sites/default/files/styles/full_width/public/media/images/brassoi_baranycsulok.jpg?itok=0I5PJEj5)
4-6 db báránycsülök
3 ek sertészsír
20-30 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
szemes köménymag, pirospaprika
1 kg savanyú káposzta
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 csokor kapor
só, bors
A csülköket konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt felhevítjük egy nagy öntött vaslábasban, majd körbe pirítjuk a csülköket.
Kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsíron átforgatjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a finomra aprított fokhagymát, hozzáadunk 1 kiskanál köménymagot, 1 teáskanál pirospaprikát majd rádobjuk az átöblített savanyú káposztát, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. A sütőt előmelegítjük 140 C° -ra. A káposztás alapba visszatesszük a csülköket, a lábast lefedjük, majd kb. 3 órán át sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul, és leomlik a csontról.
A végén fedő nélkül 220 C°on, kb. fél órát sütjük, hogy a teteje kissé megpiruljon. A húsokat kiemeljük, a lábast a tűzhelyre tesszük majd liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a káposztát, végül hozzáadjuk a finomra aprított kaprot.