Brassói báránycsülök
A csülköket konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt felhevítjük egy nagy öntött vaslábasban, majd körbe pirítjuk a csülköket.
A csülköket konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt felhevítjük egy nagy öntött vaslábasban, majd körbe pirítjuk a csülköket.
A kockára vágott juhhúst kellően megsózzuk, és a vöröshagymás pirospaprikás zsírban megpirítjuk.
A birkamájat vékony csíkokra vágjuk, a felforrósított olajra dobjuk, és átforgatjuk.
A hússzeleteket nagy, lezárható műanyag dobozba tesszük. A páchoz összekeverjük a fokhagymát, a rozmaringot és a mentát.
A babot előző este bő vízbe beáztatjuk. A bárányhúst megmossuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk. A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk.
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A fürjtojásokat megfőzzük (2 perc), megtisztítjuk, kihűtjük.
Olyan edény kell, amelyet tűzhelyen és sütőben egyaránt lehet használni. Daraboljuk fel a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a rozmaringszárról lecsipkedett leveleket és a húst.
A sütőzacskót előkészítjük a hozzávalók belehelyezésére, a végét egy kicsit visszahajtjuk, hogy egy betölthető zsákocskát kapjunk.