
Hozzávalók 2 fő részére:
- 40 dkg bárányhús (darabolt, csontos)
- 1 db vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 ek fűszerpaprika (csapott)
- 2 dl víz
A sütőzacskót előkészítjük a hozzávalók belehelyezésére, a végét egy kicsit visszahajtjuk, hogy egy betölthető zsákocskát kapjunk.
A vöröshagymát (esetleg aprítógépben) nagyon apróra szeleteljük, a zacskó aljába kanalazzuk. Rámérjük az olajat, sót, fűszereket és a zacskóban egy kanállal összekeverjük.
Rárakjuk a darabolt húst, majd ráöntjük a vizet is.
A zacskó tetején egy szoros csomót kötünk, vagy ha van, elzárószalaggal lezárjuk, majd egy kicsit összerázogatjuk. A sütőzacskót a csomóval a tetején belehelyezzük egy tepsibe, majd csomó alatt egy ollóval nagyon kicsit bevágjuk, hogy szét ne durranjon sütés közben!
A sütőben 1 óra alatt a gázsütő 5-ös fokozatán készre sütjük, félidőben kicsit megmozgatjuk a zacskót.
Friss kenyérrel tálaljuk.