Báránypörkölt sütőzacskóban

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 40 dkg bárányhús (darabolt, csontos)
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 1 ek fűszerpaprika (csapott)
  • 2 dl víz
Elkészítés

A sütőzacskót előkészítjük a hozzávalók belehelyezésére, a végét egy kicsit visszahajtjuk, hogy egy betölthető zsákocskát kapjunk.

A vöröshagymát (esetleg aprítógépben) nagyon apróra szeleteljük, a zacskó aljába kanalazzuk. Rámérjük az olajat, sót, fűszereket és a zacskóban egy kanállal összekeverjük.

Rárakjuk a darabolt húst, majd ráöntjük a vizet is. 

A zacskó tetején egy szoros csomót kötünk, vagy ha van, elzárószalaggal lezárjuk, majd egy kicsit összerázogatjuk. A sütőzacskót a csomóval a tetején belehelyezzük egy tepsibe, majd csomó alatt egy ollóval nagyon kicsit bevágjuk, hogy szét ne durranjon sütés közben!

A sütőben 1 óra alatt a gázsütő 5-ös fokozatán készre sütjük, félidőben kicsit megmozgatjuk a zacskót.

Friss kenyérrel tálaljuk.