
50 dkg bárányhús
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg fehérbab
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 darab sárgarépa
l/2 zellergumó
20 dkg burgonya
babérlevél, petrezselyem zöldje, őrölt fekete bors, só (ízlés szerint).
A babot előző este bő vízbe beáztatjuk. A bárányhúst megmossuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk. A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. A petrezselyem zöldjét megmossuk és felaprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, a burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk. A zellergumót hasonlóképpen készítjük elő. A beáztatott fehérbabot leszűrjük.
Elsőként a felkockázott füstölt szalonna kerül a bográcsba. Addig sütjük, amíg kiadja minden zsírját, majd rászórjuk a felaprított vöröshagymát. Ha már szalmasárgára pirult, hozzáadjuk a bárányhúst, a sárgarépát és a zellergumót. Vízzel felöntjük, majd a fehérbabot is beleszórjuk. Kb. 60-70 percig főzzük, majd beleszórjuk a burgonyát és a fokhagymát. Őrölt feketeborssal, sóval ízesítjük, egy babérlevelet is a bográcsba dobunk. Addig főzzük az ételt, amíg a bab és a hús teljesen megpuhul, majd apróra metélt petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk.