
8 előkészített bárány karajszelet, 2,5 cm vastag
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss rozmaring apróra vágva
2 evőkanál friss mentalevél apróra vágva
fél csésze száraz vörösbor
1/3 csésze puha vaj vagy margarin
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál fekete bors
friss mentalevelek a díszítéshez
A hússzeleteket nagy, lezárható műanyag dobozba tesszük. A páchoz összekeverjük a fokhagymát, a rozmaringot és a mentát. A keverék felét és a bort üvegkancsóba tesszük, összekeverjük, majd a hússzeletekre öntjük. A lefedett húst 2-4 órán át marinírozzuk a hűtőszekrényben, néhányszor megforgatjuk.
Hozzáadjuk a maradék fokhagymás keverékhez a vajat, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Egy műanyag fólia közepére kanalazzuk és a fólia segítségével, kb. 4 cm átmérőjű hengert formázunk belőle. A két végét elcsavarjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A hússzeleteket kiszedjük a pácléből, és a forró grillrácsra helyezzük. Lefedve, kb. 9 perc alatt megsütjük, közben megfordítjuk.
A fűszeres vajat úgy szeleteljük fel, hogy minden hússzelet tetejére jusson egy. Tetszés szerint díszíthetjük mentalevéllel is. Burgonyapürével körítjük.