
Hozzávalók 5-6 személyre
80 dkg birkamáj
1 dl olaj
20 dkg póréhagyma
2 dl tejföl
1 dl száraz fehérbor
só
késhegynyi chili (ízlés szerint)
5 dkg liszt
1 dl tejszín
3 dkg vaj
Elkészítés
A birkamájat vékony csíkokra vágjuk, a felforrósított olajra dobjuk, és átforgatjuk. Hozzátesszük a megtisztított, vékonyan felszeletelt póréhagymát, és amikor megfonnyadt, megszórjuk fele liszttel, és felengedjük vízzel és borral. Megsózzuk, rászórjuk a chilit, és megpároljuk. Ha a máj puha, simára keverjük a tejfölt, a tejszínt a másik fele liszttel, és behabarjuk az ételt. A bársonyos mártás tetejét megszórjuk vajdarabkákkal, így nem fog bőrösödni.
Párolt rizzsel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.