Tejszínes birkamáj ragu
Hozzávalók 5-6 személyre

80 dkg birkamáj

1 dl olaj

20 dkg póréhagyma

2 dl tejföl

1 dl száraz fehérbor

késhegynyi chili (ízlés szerint)

5 dkg liszt

1 dl tejszín

3 dkg vaj

Elkészítés

A birkamájat vékony csíkokra vágjuk, a felforrósított olajra dobjuk, és átforgatjuk. Hozzátesszük a megtisztított, vékonyan felszeletelt póréhagymát, és amikor megfonnyadt, megszórjuk fele liszttel, és felengedjük vízzel és borral. Megsózzuk, rászórjuk a chilit, és megpároljuk. Ha a máj puha, simára keverjük a tejfölt, a tejszínt a másik fele liszttel, és behabarjuk az ételt. A bársonyos mártás tetejét megszórjuk vajdarabkákkal, így nem fog bőrösödni.

Párolt rizzsel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.