Ugrás a tartalomra
  • Jelszóemlékeztető
Regisztráció
  • Hungarian
  • English
Címlap    
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
  • MJKSZ
    • Magunkról
    • Alapszabály
    • Belépési nyilatkozat
    • Kilépési nyilatkozat
    • Szervezeti felépítés
    • Küldöttek
    • Elnökség
    • Felügyelő Bizottság
    • MJKSZ központi iroda
    • Régiók, instruktorok
    • Kiadványok
    • Közérdekű információk
  • Tenyésztés
    • Tenyésztési program
    • Eljárási szabályzat
    • Kiállítási Szabályzat
    • Fajták
    • Tenyésztők
    • Tenyésztői térkép
    • Díjak, díjazottak
    • Bemutató mintatelepek
    • Tenyésztési eredmények
    • Tenyészkos, tenyészbak katalógus
  • Őshonos fajtáink
    • Őshonos tenyésztési program
    • Őshonos fajták
    • Őshonos fajtát tenyésztők
    • Őshonos tenyésztési eredmények
    • Őshonos kiadványaink
  • Jelölés / nyilvántartás
    • Jelölés dokumentumai
    • Nyilvántartás dokumentumai
  • Rendeletek / támogatások
    • Rendeletek
    • Támogatások
  • Gasztronómia
    • Receptek
    • Juhhús és tejtermékek
    • Kecskehús és tejtermékek
  • Aukciók
    • Tájékoztató
    • Szabályzat
    • Futó aukciók
    • Jövőben induló aukciók
    • Lezárult aukciók

Birkahús ételek (felnőtt állatból)

Báránypörkölt sütőzacskóban

Báránypörkölt sütőzacskóban

A sütőzacskót előkészítjük a hozzávalók belehelyezésére, a végét egy kicsit visszahajtjuk, hogy egy betölthető zsákocskát kapjunk.

  • Tovább (Báránypörkölt sütőzacskóban)

Rázott káposzta birkahússal (Tard)

Rázott káposzta birkahússal (Tard)

Kizsírozzuk az edény alját, ráteszünk egy sor birkahúst, egy sor káposztát. Ezt ismételjük, amíg tart az alapanyag. Az utolsó sorban a gerslit is rászórjuk, és a tetejére káposzta kerül.

  • Tovább (Rázott káposzta birkahússal (Tard))

Burgonyás bárányleves

Burgonyás bárányleves

A forró olajon, a felesleges zsiradéktól megtisztított feldarabolt bárányhúst, a karikára vágott póréhagymával együtt fehéredésig sütjük.

  • Tovább (Burgonyás bárányleves)

Erdélyi gulyásleves, juhtúrós pogácsa

Erdélyi gulyásleves

Erdélyi gulyásleves

  • Tovább (Erdélyi gulyásleves, juhtúrós pogácsa)

Juhászpörkölt

Juhászpörkölt

A kicsi kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírján megfonnyasztjuk az aprított vöröshagymát.

  • Tovább (Juhászpörkölt)

Szombatos rakott birka

Szombatos rakott birka

Az apróra vagdalt birkahúst kevés olajban, aprított zöldpetrezselyemmel és vöröshagymával megpároljuk.

  • Tovább (Szombatos rakott birka)

Karcagi birkapörkölt

Karcagi birkapörkölt

A karcagi birkapörköltet egy egész juhból szokás főzni, amihez egy 30-40 literes, lapos fenekű, öntöttvas lábast vagy bográcsot használjunk.

  • Tovább (Karcagi birkapörkölt)

Tejszínes birkamáj ragu rizzsel

Tejszínes birkamáj ragu

A felcsíkozott májat olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Amikor a hagyma kezd megfonnyadni, felöntjük a borral és vízzel.

  • Tovább (Tejszínes birkamáj ragu rizzsel)

Birkaleves Káposztával

Birkaleves

Az összevágott hagymát üvegesre dinszteljük, majd egy nagy edénybe, hozzáadjuk a felkockázott húst.

  • Tovább (Birkaleves Káposztával)

Gyros sültkrumplival, salátával

Gyros

A megmosott, leszárított húst egy nagy tálba tesszük, rászórjuk a gyrospor egy részét, valamint a fokhagymasót, felöntjük az olívaolajjal, majd jól összekeverjük.

  • Tovább (Gyros sültkrumplival, salátával)

Oldalszámozás

  • Jelenlegi oldal 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Következő oldal ››
  • Utolsó oldal Utolsó »

Sürgősségi bárány/gida füljelző rendelés

+36 1 412 5090 További információ

Hírek

INFORMÁCIÓK A TEJELŐ SZARVASMARHA, HÚSMARHA- ÉS JUHTARTÓK SZÁMÁRA

2023.06.06.
Frissült az egységes kérelem benyújtására rendelkezésre álló elektronikus felületen az állatok megszemélyesítését segítő adatbázis, amely ezáltal a korábbiaknál jobb minőségű adatokkal segíti az állatalapú támogatási kérelmek benyújtását.
Tovább

Tenyésztési eredmények 2022.

2023.06.02.
A 2022. évi tenyésztési eredmények, rangsorok felkerültek a honlapra.
Tovább

Módosult a juh- és kecskefélék egyedeinek ENAR rendelete

2023.06.01.
A rendeletmódosítás értelmében a továbbtartásra meghagyott juhokat és kecskéket legkésőbb kilenc hónapos korukig kell megjelölni.
Tovább
További hírek
Cím 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon +36 1 412 5030
E-mail iroda[kukac]mjksz[pont]hu
A honlapot készítette: Macroweb
Manual
  • Adatkezelési szabályzat
  • Gyakran Ismételt Kérdések
Facebook oldal RSS csatorna