
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg bárányborda
- 30 dkg burgonya
- 1,5 dl 12%-os tejföl
- 1 közepes szál póréhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 citrom
- 2-3 szál kapor
- fél csokor petrezselyem
- őrölt fehér bors
- kevés só
- ízlés szerint mustár
Elkészítés
A forró olajon, a felesleges zsiradéktól megtisztított feldarabolt bárányhúst, a karikára vágott póréhagymával együtt fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk az ugyancsak karikára vágott burgonyát, felöntjük annyi vízzel vagy húsalaplével, hogy 3-4 ujjnyival ellepje, sóval, borssal, az aprított kaporral, petrezselyemmel, mustárral ízesítjük és közepes tűzön puhára főzzük. Simára kevert tejföllel és citromlével tálaljuk.