Burgonyás bárányleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg bárányborda
  • 30 dkg burgonya
  • 1,5 dl 12%-os tejföl
  • 1 közepes szál póréhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 citrom
  • 2-3 szál kapor
  • fél csokor petrezselyem
  • őrölt fehér bors
  • kevés só
  • ízlés szerint mustár
Elkészítés

A forró olajon, a felesleges zsiradéktól megtisztított feldarabolt bárányhúst, a karikára vágott póréhagymával együtt fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk az ugyancsak karikára vágott burgonyát, felöntjük annyi vízzel vagy húsalaplével, hogy 3-4 ujjnyival ellepje, sóval, borssal, az aprított kaporral, petrezselyemmel, mustárral ízesítjük és közepes tűzön puhára főzzük. Simára kevert tejföllel és citromlével tálaljuk.