5 db báránynyelv (melyet megtisztítunk)
2 evőkanál sertés zsír
1 fél fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
3 db kockacukor (ízlés szerint lehet több)
¼ l paradicsompüré
1 kávéskanál liszt
só, bors
ízlés szerint mustár, tálaláshoz tejföl.
A báránynyelveket szép hosszúkás csíkokra vágjuk. A zsiradékon a metéltre vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret megpároljuk, majd zsírjára sütjük és a fél fej apróra vágott hagymát hozzáadjuk, sárgára pirítjuk, a cukrot is beletesszük. Hozzáadjuk a lisztet, kicsit összepirítjuk, majd ráöntjük a paradicsompürét, amit fél liter vízzel higítottunk.
Belerakjuk a nyelvet, sózzuk, borsozzuk, addig főzzük, míg elég puha lesz a nyelv. Ha kell, egy kis vízzel hígítjuk. Ízlés szerint, mustárral még ízesíthetjük. Két kanál tejföllel tálaljuk.