Báránynyelv zöldség mártással
Hozzávalók 4 személyre

5 db báránynyelv (melyet megtisztítunk)

2 evőkanál sertés zsír

1 fél fej vöröshagyma

1 szál sárgarépa

1 szál petrezselyem

3 db kockacukor (ízlés szerint lehet több)

¼ l paradicsompüré

1 kávéskanál liszt

só, bors

ízlés szerint mustár, tálaláshoz tejföl.

Elkészítés

A báránynyelveket szép hosszúkás csíkokra vágjuk. A zsiradékon a metéltre vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret megpároljuk, majd zsírjára sütjük és a fél fej apróra vágott hagymát hozzáadjuk, sárgára pirítjuk, a cukrot is beletesszük. Hozzáadjuk a lisztet, kicsit összepirítjuk, majd ráöntjük a paradicsompürét, amit fél liter vízzel higítottunk.

Belerakjuk a nyelvet, sózzuk, borsozzuk, addig főzzük, míg elég puha lesz a nyelv. Ha kell, egy kis vízzel hígítjuk. Ízlés szerint, mustárral még ízesíthetjük. Két kanál tejföllel tálaljuk.