Nyári zöldbabos palócgulyás
Hozzávalók 5-6 személyre

50 dkg birkalapocka

•             50 dkg zöldbab

•             50 dkg újburgonya

•             1 csomó újhagyma

•             3 ek. olaj

•             2 dl tejföl

•             2 ek. liszt

•              1 csomó zöldpetrezselyem

•             3-4 szál zellerlevél

•             2 ek. citromlé

•              pirospaprika, 2-3 babérlevél, fehér bors, köménymag, só

Elkészítés

A húst apró kockákra vágjuk. A karikára vagdalt hagymát megfuttatjuk olajon, hozzáadjuk a húst és addig pároljuk, amíg pirulni kezd. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a megtisztított kockákra vágott zöldbabot és együtt puhára főzzük. Végül beletesszük a meghámozott, kockákra vágott új burgonyát, még 10 percig főzzük, végül sózzuk és fűszerezzük. A tejfölt összekeverjük lisztel, az apróra vágott petrezselyemmel és zellerlevéllel, a citrom levével összeforraljuk a gulyást.