50 dkg birkalapocka
• 50 dkg zöldbab
• 50 dkg újburgonya
• 1 csomó újhagyma
• 3 ek. olaj
• 2 dl tejföl
• 2 ek. liszt
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• 3-4 szál zellerlevél
• 2 ek. citromlé
• pirospaprika, 2-3 babérlevél, fehér bors, köménymag, só
A húst apró kockákra vágjuk. A karikára vagdalt hagymát megfuttatjuk olajon, hozzáadjuk a húst és addig pároljuk, amíg pirulni kezd. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a megtisztított kockákra vágott zöldbabot és együtt puhára főzzük. Végül beletesszük a meghámozott, kockákra vágott új burgonyát, még 10 percig főzzük, végül sózzuk és fűszerezzük. A tejfölt összekeverjük lisztel, az apróra vágott petrezselyemmel és zellerlevéllel, a citrom levével összeforraljuk a gulyást.