Juhászpörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg birkahús
  • 50 dkg fehérkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 csapott ek. pirospaprika
  • késhegynyi őrölt bors
  • 60 dkg burgonya
Elkészítés

A kicsi kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírján megfonnyasztjuk az aprított vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön majdnem puhára pároljuk. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott káposztát, és fedő alatt teljesen puhára pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.