Rázott káposzta birkahússal (Tard)

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú aprókáposzta
  • 0,5 kg birkahús apróra vágva
  • kb. 30 dkg gersli
  • bors
  • pirospaprika
Elkészítés

Kizsírozzuk az edény alját, ráteszünk egy sor birkahúst, egy sor káposztát. Ezt ismételjük, amíg tart az alapanyag. Az utolsó sorban a gerslit is rászórjuk, és a tetejére káposzta kerül. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön rázogatva főzzük lefedve. (a húst sózzuk és kevés borssal is megszórjuk). Ha a káposzta nem volt elég fűszeres azt is utána ízesítjük. Ha megfőtt rántást készítünk rá. Tálalás előtt összekeverjük, és úgy tálaljuk. Esküvői ételként is készítették.