![Rázott káposzta birkahússal (Tard)](/sites/default/files/styles/full_width/public/media/images/razott-kaposzta-birkahussal.jpg?itok=bbvDTwjo)
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú aprókáposzta
- 0,5 kg birkahús apróra vágva
- kb. 30 dkg gersli
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés
Kizsírozzuk az edény alját, ráteszünk egy sor birkahúst, egy sor káposztát. Ezt ismételjük, amíg tart az alapanyag. Az utolsó sorban a gerslit is rászórjuk, és a tetejére káposzta kerül. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön rázogatva főzzük lefedve. (a húst sózzuk és kevés borssal is megszórjuk). Ha a káposzta nem volt elég fűszeres azt is utána ízesítjük. Ha megfőtt rántást készítünk rá. Tálalás előtt összekeverjük, és úgy tálaljuk. Esküvői ételként is készítették.