Panna cotta eper szósszal
Hozzávalók 4 személyre

3,5 dl juhtej vagy kecsketej

2 dkg méz

½  citrom héja

3 dkg zselatinlap

kevés só

Eper szósz:

20 dkg eper

4 dkg cukor

4 menta levél

Elkészítés

A zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, félretesszük. A mézet egy kis edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és néhány másodpercig kevergetjük, hogy a fűszerek íze intenzívebb legyen. Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, végül kevés sót is adunk hozzá és leszűrjük. A zselatint kicsavarjuk, a forró tejhez adjuk, kevergetve feloldjuk, majd a keveréket négy tálkába szétosztjuk. Hűtőben 4-6 óra alatt kidermesztjük.

Eperszósz elkészítése: Az előkészített epret lábasba tesszük, közepes lángon kezdjük el főzni, miután levet eresztett és felbugyog kb. 3-4 percig főzzük, hozzá adjuk a cukrot és 2 percig kevergetjük majd levesszük a tűzről így darabos marad a szósz és kihűtve a panna cotta tetejére locsoljuk, és 1-1 szem menta levéllel díszítjük.