3,5 dl juhtej vagy kecsketej
2 dkg méz
½ citrom héja
3 dkg zselatinlap
kevés só
Eper szósz:
20 dkg eper
4 dkg cukor
4 menta levél
A zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, félretesszük. A mézet egy kis edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és néhány másodpercig kevergetjük, hogy a fűszerek íze intenzívebb legyen. Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, végül kevés sót is adunk hozzá és leszűrjük. A zselatint kicsavarjuk, a forró tejhez adjuk, kevergetve feloldjuk, majd a keveréket négy tálkába szétosztjuk. Hűtőben 4-6 óra alatt kidermesztjük.
Eperszósz elkészítése: Az előkészített epret lábasba tesszük, közepes lángon kezdjük el főzni, miután levet eresztett és felbugyog kb. 3-4 percig főzzük, hozzá adjuk a cukrot és 2 percig kevergetjük majd levesszük a tűzről így darabos marad a szósz és kihűtve a panna cotta tetejére locsoljuk, és 1-1 szem menta levéllel díszítjük.