Nyári zöldbabos palócgulyás
A húst apró kockákra vágjuk. A karikára vagdalt hagymát megfuttatjuk olajon, hozzáadjuk a húst és addig pároljuk, amíg pirulni kezd.
A húst apró kockákra vágjuk. A karikára vagdalt hagymát megfuttatjuk olajon, hozzáadjuk a húst és addig pároljuk, amíg pirulni kezd.
A lebbencstésztát előző nap gyúrjuk meg, hogy másnapra kellően megszikkadjon.
A húst kis darabokra vágjuk. A felaprított hagymát sárgára fonnyasztjuk az olajon, megszórjuk pirospaprikával, zúzott fokhagymával, majd rátesszük a húst. Megpörköljük, és felöntjük bőven vízzel.
A belsőségeket 2 liter vízben 1 fej vöröshagymával, 2 db babérlevéllel, 1 teáskanálnyi sóval előfőzzük. (kb. 1- 1,5 óra)
A nyelveket, ha kihűltek megtisztítjuk, vékonyan lehámozzuk!
A bárány oldalast megmossuk, amennyire lehet a húst levágjuk a csontokról és a hasi résszel együtt félretesszük. Ha lapockát használunk, kicsontozzuk.
Felaprítjuk a hagymát, majd kevés zsiradékban felrakjuk párolódni. Ha már üveges, rátesszük a kockára vágott húst.
A leveshez a húst, zöldségeket és a hagymát apró darabokra vágjuk. A húst a libazsíron barnára pirítjuk.
Helyezzük a darált húst egy nagy tálba a fűszerekkel és a fokhagymával. Keverjük össze és készítsünk vizes kézzel, 20-24 kis húsgombócot.
A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt és kissé megpirítjuk.
Az olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, majd belerakjuk az összekockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Majd a liszttel megszórva együtt pirítjuk tovább.