Hozzávalók 4 fő részére:
- 40 dkg bárányhús (báránycomb)
- 20 dkg fejtett bab (nagy szemű) mirelit is jó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kis db karalábé
- 1 kis db zeller
- 2 db zellerlevél
- 2 szál petrezselyem
- 1 csokor kapor (vagy 2 ek aprított, fagyasztott)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor (száraz, jó fajta)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek kacsazsír (nagy)
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1,2 l víz
Elkészítés
A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, a hússal együtt pirítjuk, felöntjük 1 dl jó minőségű, száraz fehérborral és így pároljuk kicsit, mielőtt felöntjük vízzel. Miután a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a babot és így főzzük, míg teljesen megpuhul. Végül hozzáadjuk a kevés forró lével elkevert tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszünk hozzá még sót, borsot és az egészet, közepes tűzön összefőzzük.