Bárányos gombaleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 30 dkg bárányhús
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet majoránna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db leves kocka (marha)
  • 1 üveg gomba (szeletelt)
  • 1 kisdoboz tejföl (175 g)
  • 3 dl főzőtejszínt
Elkészítés

Az olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, majd belerakjuk az összekockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Majd a liszttel megszórva együtt pirítjuk tovább. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot a tört fokhagymát, a gombát és az elkészített húslevest. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és kis lángon főzzük. A tejfölt, a tejszínt simára keverjük kevés forró lével és a főzési idő vége előtt pár perccel, belecsorgatjuk a levesbe. Forrón tálaljuk.