Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 30 dkg bárányhús
- 1 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csipet majoránna
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db leves kocka (marha)
- 1 üveg gomba (szeletelt)
- 1 kisdoboz tejföl (175 g)
- 3 dl főzőtejszínt
Elkészítés
Az olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, majd belerakjuk az összekockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Majd a liszttel megszórva együtt pirítjuk tovább. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot a tört fokhagymát, a gombát és az elkészített húslevest. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és kis lángon főzzük. A tejfölt, a tejszínt simára keverjük kevés forró lével és a főzési idő vége előtt pár perccel, belecsorgatjuk a levesbe. Forrón tálaljuk.