![Bárány húsgombóc leves zöldségekkel](/sites/default/files/styles/full_width/public/media/images/barany-husgomboc-leves-zoldsegekkel.jpg?itok=E92TadcZ)
Hozzávalók 4 fő részére:
- 45 dkg sovány bárányhús (10% zsír), darálva
- 1 evőkanál frissen apróra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál frissen apróra vágott menta
- 2 gerezd fokhagyma, hámozott és zúzott
- só és frissen őrölt fekete bors
- 0,5 dl olívaolaj
- 1,2 l jó, forró zöldségleves/húsleves
- 2 dl fehérbor (száraz) vagy almalé friss kakukkfű levél
- 20 dkg bébi répa, kaparva és félbe vágva, ha nagy
- 20 dkg gyöngyhagyma vagy hagyma, hámozott
- 2 kis póréhagyma, finoman szeletelve
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg bébi spenótlevél
Elkészítés
Helyezzük a darált húst egy nagy tálba a fűszerekkel és a fokhagymával. Keverjük össze és készítsünk vizes kézzel, 20-24 kis húsgombócot. Az olajat nagy tapadásmentes edényben melegítsük fel és süssük a húsgombócokat 3-4 percig, amíg barnák lesznek. Adjuk hozzá az zöldség-/húslevest, a bort, a kakukkfüvet, a sárgarépát és a hagymát. Forraljuk fel, és közepes tűzön 15-20 percig pároljuk.Időnként, szükség esetén keverjük meg. Adjuk hozzá a póréhagymát és főzzük további 3-4 percig. Adjuk hozzá a borsót, és főzzük további 2 percig, amíg a zöldségek meg nem főttek. Kapcsoljuk ki a főzőlapot, és adjuk hozzá a spenótot. Bőséges ropogós kenyérrel tálaljuk.