Bárány húsgombóc leves zöldségekkel

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 45 dkg sovány bárányhús (10% zsír), darálva
  • 1 evőkanál frissen apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál frissen apróra vágott menta
  • 2 gerezd fokhagyma, hámozott és zúzott
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1,2 l jó, forró zöldségleves/húsleves
  • 2 dl fehérbor (száraz) vagy almalé friss kakukkfű levél
  • 20 dkg bébi répa, kaparva és félbe vágva, ha nagy
  • 20 dkg gyöngyhagyma vagy hagyma, hámozott
  • 2 kis póréhagyma, finoman szeletelve
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg bébi spenótlevél
Elkészítés

Helyezzük a darált húst egy nagy tálba a fűszerekkel és a fokhagymával. Keverjük össze és készítsünk vizes kézzel, 20-24 kis húsgombócot. Az olajat nagy tapadásmentes edényben melegítsük fel és süssük a húsgombócokat 3-4 percig, amíg barnák lesznek. Adjuk hozzá az zöldség-/húslevest, a bort, a kakukkfüvet, a sárgarépát és a hagymát. Forraljuk fel, és közepes tűzön 15-20 percig pároljuk.Időnként, szükség esetén keverjük meg. Adjuk hozzá a póréhagymát és főzzük további 3-4 percig. Adjuk hozzá a borsót, és főzzük további 2 percig, amíg a zöldségek meg nem főttek. Kapcsoljuk ki a főzőlapot, és adjuk hozzá a spenótot. Bőséges ropogós kenyérrel tálaljuk.