Hozzávalók 6 személyre
1 kg bárányaprólék
1 vöröshagyma
2 dl tejföl
1 kis csomag leveszöldség
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
pirospaprika
2 evőkanál olaj
só, szemes bors, kapor
petrezselyemzöld
személyenként 1 tojás.
Elkészítés
A húst kis darabokra vágjuk. A felaprított hagymát sárgára fonnyasztjuk az olajon, megszórjuk pirospaprikával, zúzott fokhagymával, majd rátesszük a húst. Megpörköljük, és felöntjük bőven vízzel. Megsózzuk, beletesszük a szemes borsot, a babért és a feldarabolt leveszöldséget. Mindent puhára főzünk, majd behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A felütött tojásokat óvatosan a levesbe „buggyantjuk", pár pillanatig főzzük, végül belekeverjük a vágott zöldfűszereket.