Hargitai tojásos bárányleves
Hozzávalók 6 személyre

1 kg bárányaprólék

1 vöröshagyma

2 dl tejföl

1 kis csomag leveszöldség

3 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

pirospaprika

2 evőkanál olaj

só, szemes bors, kapor

petrezselyemzöld

személyenként 1 tojás.

Elkészítés

A húst kis darabokra vágjuk. A felaprított hagymát sárgára fonnyasztjuk az olajon, megszórjuk pirospaprikával, zúzott fokhagymával, majd rátesszük a húst. Megpörköljük, és felöntjük bőven vízzel. Megsózzuk, beletesszük a szemes borsot, a babért és a feldarabolt leveszöldséget. Mindent puhára főzünk, majd behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A felütött tojásokat óvatosan a levesbe „buggyantjuk", pár pillanatig főzzük, végül belekeverjük a vágott zöldfűszereket.