Kelkáposztás bárányleves

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 60 dkg csont nélküli báránylapocka
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 3 db krumpli
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 2 db babérlevél
  • 1 kis csokor rozmaring
  • kevés zsiradék, pár bazsalikom levél, só
Elkészítés

Felaprítjuk a hagymát, majd kevés zsiradékban felrakjuk párolódni. Ha már üveges, rátesszük a kockára vágott húst. Sózzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és elkezdjük párolni a saját levében, fedő alatt. Időnként megkeverjük, ha kell, adunk hozzá egy kis vizet. Ha már majdnem puha a hús, akkor hozzáadjuk a babérlevelet, a bazsalikomot, a megtisztított, kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, krumplit. Adunk hozzá annyi vizet, hogy összesen körülbelül másfél liternyi legyen. Kockára vágjuk a kelkáposztát, és az utolsó pillanatban tesszük a levesbe; csak egy-két percig főzzük, hogy még roppanós maradjon.