Serpenyős bárányszeletek
Egy nagy serpenyőben hevítjük kevés olajon a felszeletelt bárányt, törjük rá a fokhagymát, sózzuk, s addig forgatjuk, amíg a húsdarabok külseje körbe meg nem pirul.
Egy nagy serpenyőben hevítjük kevés olajon a felszeletelt bárányt, törjük rá a fokhagymát, sózzuk, s addig forgatjuk, amíg a húsdarabok külseje körbe meg nem pirul.
A római tálat beáztatjuk. Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb.
A megtisztított és lehártyázott bárányhúst sózzuk, őrölt fekete borssal fűszerezzük, mustárral bekenjük, majd joghurtot öntve rá, hűtőszekrénybe téve 24 óráig érleljük.
A megmosott leszárított báránygerincet hegyes kiskéssel sűrűbben megszúrkáljuk, majd megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott fokhagymával, a rozmaring levelekkel és sózzuk, borsozzuk.
A húst megmossuk, leszárítjuk és háromszor átdaráljuk, hogy teljesen pépes masszát kapjunk. Erre ráöntjük a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőben gyakran kevergetve pirítsuk kb 8. percig a darált húst, a kockára vágott hagymát és a sárgarépát, míg a hús megbarnul, a zöldségek pedig puhulni kezdenek.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk a bárányszeleteket, és süssük meg mindkét oldalukat 30 másodpercig.
A húst egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. Másnap tiszta vízben főni tesszük, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a fűszereket, majd másfél órán át főzzük.
A cukkiniket hosszában félbevágjuk, puha belsejüket kiszedjük és félretesszük.