Kecskehúsgolyók tejszínes mártásban
A húsról a kövéres vagy inas részeket kivágjuk, majd ledaráljuk a hagymával együtt. Ezután hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, majorannát és köményt. Jól összedolgozva, apró golyókat formázzunk.
A húsról a kövéres vagy inas részeket kivágjuk, majd ledaráljuk a hagymával együtt. Ezután hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, majorannát és köményt. Jól összedolgozva, apró golyókat formázzunk.
Először a zöldfűszereket apróbb darabokra tépkedjük, a fokhagymát vagy lereszeljük, vagy összenyomjuk, és mehet bele az egész az olívaolajba. Megszórjuk borssal és jól összekavarjuk!
1 liter vizet felforralunk a sóval, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricalisztet. Állandó kavarás mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. Tűzről levesszük, lefedjük, és hűlni hagyjuk.
Vágjuk ki a birs csutkás részét, öntsünk rá forró vizet, hagyjuk állni 20 percig. Pirítsuk üvegesre a vöröshagymát az olajban. Adjuk hozzá a húst, borsót, borsot, sót és keverjük össze.
A húst megmossuk, megszárítjuk, feldaraboljuk és ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a petrezselyemzöldjével együtt. A rizst megmossuk, kissé megfőzzük és lecsepegtetjük.
A csülkökről levágjuk a felesleges zsírt, hártyát. A leveszöldséget felaprítsuk, a hagymát és fokhagymákat meghámozzuk.
A darált húshoz adjuk a fűszereket, az apróra vágott vöröshagymát, ill. fokhagymát, összedolgozzuk és hűtőbe tesszük. Jó bekeverni pár órával előbb, hogy az ízek össze tudjanak érni.
A hagymát és a fokhagymát finomra felaprítjuk. Egy serpenyőben, kevés olajon üvegesre pirítjuk, megsózzuk, majd lefedve, arany barnára karamellizáljuk és félretesszük.
A húst megmossuk, enyhén sózzuk, majd tepsibe tesszük, és felöntjük a felmelegített zsírral.
A bárányhúst 10 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük.