2 szelet báránykaraj, (kb. 40 dkg) 4 egyenlő részre vágva
1-2 evőkanál olívaolaj
1 kis szál friss rozmaring
só, frissen őrölt bors
5 dkg erdei gomba apróra vágva
1 mogyoróhagyma apróra vágva
1 evőkanál friss kakukkfű
1 csomag készen hengerelt leveles tésztalap
1 tojás
friss kakukkfű a díszítéshez
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk a bárányszeleteket, és süssük meg mindkét oldalukat 30 másodpercig.
Ugyanabban a serpenyőbe tegyük bele a gombát, a mogyoróhagymát és a kakukkfüvet. 5-10 perc alatt puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 200°-ra. Tegyük a báránydarabokat egy vágódeszkára, majd a gombás keveréket kenjük a tetejükre.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és 8 négyzetre osztjuk, hogy 4 db, 4-6 cm-rel nagyobb legyen.
Helyezzünk minden bárányhúst egy kisebb tésztanégyzetre és a széleit megkenjük felvert tojással. Helyezzük a nagyobb tészta négyzetet a bárányra, finoman nyomjuk rá és csípjük össze a szélét, hogy zárjanak.
Kenjük meg a felvert tojással, és szórjuk meg a kakukkfűvel. Szúrjuk meg a tetejét egy kés hegyével, hogy a gőz távozhasson.
Tegyük tepsibe, és 190 °C-on süssük 18-20 perc alatt készre. 3-4 percig pihentetjük. Szezonzöldségekkel és főtt burgonyával tálaljuk.