
4 cukkini
1 vöröshagyma
3 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál rizs
5 dkg vaj
petrezselyemzöld
30 dkg darált kecskehús
2 tojás
1 citrom
fekete bors
só
A cukkiniket hosszában félbevágjuk, puha belsejüket kiszedjük és félretesszük.
A megtisztított hagymát apróra vágjuk; a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk; a citromot kifacsarjuk.
A vaj felét serpenyőben megolvasztjuk, és a megpirítjuk benne a hagymát.
Egy tálban összekeverjük a húst, a hagymát, a petrezselymet, a cukkinik belsejét és a nyers rizst, majd sóval, borssal ízesítjük.
A cukkiniket megtöltjük a masszával, majd kivajazott tepsibe tesszük.
A paradicsompürét kevés meleg vízzel felhígítjuk, bekenjük vele a cukkíniket, majd 40 percre közepesen meleg sütőbe tesszük.
Sütés közben, időnként a saját levével meglocsoljuk.
A két tojássárgáját összekeverjük a citrommal és a tepsiben maradt lével. A megtálalt cukkinik alá öntjük.