Töltött cukkini
Hozzávalók 4 személyre

4 cukkini

1 vöröshagyma

3 evőkanál paradicsompüré

1 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál rizs

5 dkg vaj

petrezselyemzöld

30 dkg darált kecskehús

2 tojás

1 citrom

fekete bors

Elkészítés

A cukkiniket hosszában félbevágjuk, puha belsejüket kiszedjük és félretesszük.

A megtisztított hagymát apróra vágjuk; a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk; a citromot kifacsarjuk.

A vaj felét serpenyőben megolvasztjuk, és a megpirítjuk benne a hagymát.

Egy tálban összekeverjük a húst, a hagymát, a petrezselymet, a cukkinik belsejét és a nyers rizst, majd sóval, borssal ízesítjük.

A cukkiniket megtöltjük a masszával, majd kivajazott tepsibe tesszük.

A paradicsompürét kevés meleg vízzel felhígítjuk, bekenjük vele a cukkíniket, majd 40 percre közepesen meleg sütőbe tesszük.

Sütés közben, időnként a saját levével meglocsoljuk.

A két tojássárgáját összekeverjük a citrommal és a tepsiben maradt lével. A megtálalt cukkinik alá öntjük.