Kecske pásztor módra árpakásával
Hozzávalók 4 személyre

1 kg füstölt kecskehús

20 dkg vegyes zöldség

15 dkg árpakása

20 dkg vöröshagyma

50 dkg burgonya

1 tojássárgája

1 dl tejföl

só, őrölt bors

1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés

A húst egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. Másnap tiszta vízben főni tesszük, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a fűszereket, majd másfél órán át főzzük. A húst kivesszük a levesből, felszeleteljük, a zöldségeket szitán átpasszírozzuk, a burgonyát pedig felkockázzuk. Mindent visszarakunk a lébe, majd behabarjuk a fűszerezett, tejföllel kikevert tojássárgájákkal. Forrón tálaljuk a bő, sós vízben tíz perc alatt megfőtt árpakásával.