Báránypaprikás
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a zsíron, rátesszük a felvágott bárányhúst és átsütjük.
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a zsíron, rátesszük a felvágott bárányhúst és átsütjük.
Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsíron megfuttatjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával és összekeverjük.
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kb. 2x2 centis kockákra darabolt birkacombot és fehéredésig sütjük.
Egy nagy lábosban felteszünk forrni kb. 2,5 liter vizet.
A vajat folyósra olvasztjuk. Ha juhtúró kicsit kemény felmelegítjük a mikróban, így sokkal könnyebb bánni vele.
A karcagi birkapörköltet egy egész juhból szokás főzni, amihez egy 30-40 literes, lapos fenekű, öntöttvas lábast vagy bográcsot használjunk.
A combot (lapockát) 1,5-2 centis kockákra vágjuk. Az olajat egy lábasban megforrósítjuk és a finomra vágott vöröshagymát fél perc alatt megfuttatjuk benne.
A felcsíkozott májat olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Amikor a hagyma kezd megfonnyadni, felöntjük a borral és vízzel.
A húst nagyobb darabokra vágjuk, mint a pörköltnél. A zsírban az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát megdinszteljük, utána rátesszük a pirospaprikát és a feldarabolt húst.
A húsokat 1-2 napra a zöldséglevesben pácoljuk. A hagymát apró kockákra aprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.