
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál
- olaj
- 60 dkg birkacomb csont nélkül
- só
- frissen őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- 2 közepes csemegeuborka
- 20 dkg csiperkegomba
A körethez:
- 20 dkg gersli
- 1 liter zöldségleves
- 4 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kb. 2x2 centis kockákra darabolt birkacombot és fehéredésig sütjük. Félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük és lefedve, közepes tűzön háromnegyed puhára pároljuk. Közben, ha kell, a levét kevés vízzel pótoljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a fél karikákra szeletelt csemegeuborkát, a fehérbort, az aprított petrezselymet, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje, sóval, borssal utóízesítjük és készre pároljuk, hogy jó szaftos legyen. A gerslit a zöldséglevesben puhára főzzük, leszűrjük és a forró vajon megpezsegtetett zúzott fokhagymához adjuk, közepes tűzön összekeverjük és a birkaraguval tálaljuk.