gombás-csemegeuborkás birkaragu

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál
  • olaj
  • 60 dkg birkacomb csont nélkül
  • frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 közepes csemegeuborka
  • 20 dkg csiperkegomba

A körethez:

  • 20 dkg gersli
  • 1 liter zöldségleves
  • 4 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kb. 2x2 centis kockákra darabolt birkacombot és fehéredésig sütjük. Félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük és lefedve, közepes tűzön háromnegyed puhára pároljuk. Közben, ha kell, a levét kevés vízzel pótoljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a fél karikákra szeletelt csemegeuborkát, a fehérbort, az aprított petrezselymet, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje, sóval, borssal utóízesítjük és készre pároljuk, hogy jó szaftos legyen. A gerslit a zöldséglevesben puhára főzzük, leszűrjük és a forró vajon megpezsegtetett zúzott fokhagymához adjuk, közepes tűzön összekeverjük és a birkaraguval tálaljuk.