
Hozzávalók 10 főre:
- 1,8 kg bárány apróhús
- 15 dkg zsír
- 15 dkg vöröshagyma
- 1,5 dkg fűszerpaprika
- 3 dkg só
- 25 dkg zöldpaprika
- 12 dkg paradicsom vagy 20 dkg lecsó
- 4,5 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 10 adag galuskaköret
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsíron megfuttatjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával és összekeverjük. Hozzáadjuk a bárány apróhúst, félig öntjük vízzel, sózzuk, rászórjuk a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot és közepes tűzön, 35-40 percet pároljuk. A majdnem puhára párolt báránypörköltet tejfölös habarással sűrítjük, és jól összeforraljuk. Szükség szerint egy kevés sóval utána ízesítjük. Forrón előmelegített tálra tálaljuk. Tetejére tejfölt és paprikaszínt locsolunk. Külön galuskaköretet adunk hozzá.