Báránypaprikás galuskával

Hozzávalók 10 főre:

  • 1,8 kg bárány apróhús
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1,5 dkg fűszerpaprika
  • 3 dkg só
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 12 dkg paradicsom vagy 20 dkg lecsó
  • 4,5 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 10 adag galuskaköret
Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsíron megfuttatjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával és összekeverjük. Hozzáadjuk a bárány apróhúst, félig öntjük vízzel, sózzuk, rászórjuk a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot és közepes tűzön, 35-40 percet pároljuk. A majdnem puhára párolt báránypörköltet tejfölös habarással sűrítjük, és jól összeforraljuk. Szükség szerint egy kevés sóval utána ízesítjük. Forrón előmelegített tálra tálaljuk. Tetejére tejfölt és paprikaszínt locsolunk. Külön galuskaköretet adunk hozzá.