Juhhús tojással

Hozzávalók:

  • 1kg báránygerinc, comb, vegyesen
  • 10 dkg zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 1 db zöldpaprika
  • paradicsom vagy lecsó
  • kevés csípős paprika
  • ahány szelet hús, annyi db tojás
Elkészítés

A húst nagyobb darabokra vágjuk, mint a pörköltnél. A zsírban az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát megdinszteljük, utána rátesszük a pirospaprikát és a feldarabolt húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb. negyed óra múlva hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és a köményt, valamint a csípős paprikát. Lassú tűzön főzzük. Amikor a hús puha (akkorára a leve elfő) minden húsra 1 db tojást számítva – felverve a húsra ráöntjük. Addig sütjük, amíg a tojás megköt. (Vigyázni kell, mert hamar lekapja). Burgonyapürével tálaljuk.