
Hozzávalók:
- 1kg báránygerinc, comb, vegyesen
- 10 dkg zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- csipetnyi őrölt kömény
- 1 db zöldpaprika
- paradicsom vagy lecsó
- kevés csípős paprika
- ahány szelet hús, annyi db tojás
Elkészítés
A húst nagyobb darabokra vágjuk, mint a pörköltnél. A zsírban az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát megdinszteljük, utána rátesszük a pirospaprikát és a feldarabolt húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb. negyed óra múlva hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és a köményt, valamint a csípős paprikát. Lassú tűzön főzzük. Amikor a hús puha (akkorára a leve elfő) minden húsra 1 db tojást számítva – felverve a húsra ráöntjük. Addig sütjük, amíg a tojás megköt. (Vigyázni kell, mert hamar lekapja). Burgonyapürével tálaljuk.