Báránypaprikás

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 kg csontos bárányhús (oldalas, nyak, lábszár)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek liszt
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál zsír
  • só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld
Elkészítés

Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a zsíron, rátesszük a felvágott bárányhúst és átsütjük. Megszórjuk fűszerpaprikával, sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön puhára pároljuk, míg a leve majdnem elfő. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel és behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és sűrűsödésig főzzük. Galuskával tálaljuk.