Tavaszi bárányragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg kicsontozott báránycomb (lapocka is lehet)
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csomó (3 sárgarépa és 2 petrezselyemgyökér) zsenge leveszöldség
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál ételízesítő por
  • fél csokor petrezselyem
  • 30 dkg konzerv zöldségkeverék
Elkészítés

A combot (lapockát) 1,5-2 centis kockákra vágjuk. Az olajat egy lábasban megforrósítjuk és a finomra vágott vö­rös­hagymát fél perc alatt megfuttatjuk benne. A húst rárakjuk, fehéredésig sütjük, majd egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 45 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Fontos, hogy amikor a leve elfő, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.

A leveszöldségeket megtisztítjuk, a répát és a gyökeret karikákra, a gombát vékony cikkekre vágjuk. A majdnem puha húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesítővel és a finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, végül a lecsöpögtetett konzervzöldséget is hozzáadjuk, és 4-5 percig főzzük. Akkor jó, ha a végére olyan leve lesz, mint egy hígabb pörköltnek.

Párolt rizs vagy rizibizi illik köretnek hozzá.