
Hozzávalók 4 személyre:
- 70 dkg kicsontozott báránycomb (lapocka is lehet)
- 4 evőkanál olaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 csomó (3 sárgarépa és 2 petrezselyemgyökér) zsenge leveszöldség
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál ételízesítő por
- fél csokor petrezselyem
- 30 dkg konzerv zöldségkeverék
A combot (lapockát) 1,5-2 centis kockákra vágjuk. Az olajat egy lábasban megforrósítjuk és a finomra vágott vöröshagymát fél perc alatt megfuttatjuk benne. A húst rárakjuk, fehéredésig sütjük, majd egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 45 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Fontos, hogy amikor a leve elfő, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.
A leveszöldségeket megtisztítjuk, a répát és a gyökeret karikákra, a gombát vékony cikkekre vágjuk. A majdnem puha húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesítővel és a finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, végül a lecsöpögtetett konzervzöldséget is hozzáadjuk, és 4-5 percig főzzük. Akkor jó, ha a végére olyan leve lesz, mint egy hígabb pörköltnek.
Párolt rizs vagy rizibizi illik köretnek hozzá.