Ugrás a tartalomra
  • Jelszóemlékeztető
Regisztráció
  • Hungarian
  • English
Címlap    
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
  • MJKSZ
    • Magunkról
    • Alapszabály
    • Belépési nyilatkozat
    • Kilépési nyilatkozat
    • Szervezeti felépítés
    • Küldöttek
    • Elnökség
    • Felügyelő Bizottság
    • MJKSZ központi iroda
    • Régiók, instruktorok
    • Kiadványok
    • Közérdekű információk
  • Tenyésztés
    • Tenyésztési program
    • Eljárási szabályzat
    • Kiállítási Szabályzat
    • Fajták
    • Tenyésztők
    • Tenyésztői térkép
    • Díjak, díjazottak
    • Bemutató mintatelepek
    • Tenyésztési eredmények
    • Tenyészkos, tenyészbak katalógus
  • Őshonos fajtáink
    • Őshonos tenyésztési program
    • Őshonos fajták
    • Őshonos fajtát tenyésztők
    • Őshonos tenyésztési eredmények
    • Őshonos kiadványaink
  • Jelölés / nyilvántartás
    • Jelölés dokumentumai
    • Nyilvántartás dokumentumai
  • Rendeletek / támogatások
    • Rendeletek
    • Támogatások
  • Gasztronómia
    • Receptek
    • Juhhús és tejtermékek
    • Kecskehús és tejtermékek
  • Aukciók
    • Tájékoztató
    • Szabályzat
    • Futó aukciók
    • Jövőben induló aukciók
    • Lezárult aukciók

Kecskegida húsából készült ételek

Rozmaringos fehérboros kecskesült

Rozmaringos fehérboros kecskesült

A megtisztított, megmosott, szárazra törölt kecskecombokat bőkezűen sózzuk, borsozzuk, és egy nagy tűzálló edénybe tesszük.

  • Tovább (Rozmaringos fehérboros kecskesült)

Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal

Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal

A kecskegida combot, szüzet fűszerezzük, bepácoljuk, és 2 órát állni hagyjuk. Ezután mangalicazsíron kissé sózva elősütjük, majd kb.

  • Tovább (Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal)

Kecskesült sült gyökérzöldséggel

kecskesült

A 4-5 kilós kecskegida fele körülbelül négy személyre elég, akár kiadós étkezéshez is.

  • Tovább (Kecskesült sült gyökérzöldséggel)

Gidaleves cipóban tálalva

Gidaleves cipóban tálalva

A vaj felén megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Rátesszük a nagyobb kockákra vágott húst, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a tárkony felét.

  • Tovább (Gidaleves cipóban tálalva)

Fokhagymás gidaszelet rántva

fokhagymás gidaszelet rántva

Fokhagymaszeleteket megtisztítjuk, fokhagymanyomóval a tejbe zúzzuk. Tejbe belehelyezzük a hússzeleteket, két órán át benne hagyjuk.

  • Tovább (Fokhagymás gidaszelet rántva)

Gidasült (kecskesült)

Gidasült (kecskesült)

A combról a faggyús, inas részeket levágjuk, majd a húst megmossuk, leszárítjuk. A lábszárvégződésnél a húst körbevágjuk, különben sütéskor összezsugorodik.

  • Tovább (Gidasült (kecskesült))

Kecskegida pörkölt

A húsokat 1-2 napra a zöldséglevesben pácoljuk. A hagymát apró kockákra aprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.

  • Tovább (Kecskegida pörkölt)

Gidapörkölt petrezselymes burgonyával

A hús szükséges 1-2 napig pácolni, majd fel kell darabolni. Még finomabb, ha belsőség ( szív, máj, tüdő) is hozzákerül. Apró kockákra vágjuk fel a hagymát és üvegesre pirítjuk.

  • Tovább (Gidapörkölt petrezselymes burgonyával)

Sürgősségi bárány/gida füljelző rendelés

+36 1 412 5090 További információ

Hírek

MEGKEZDŐDÖTT A 2022. ÉVI AKG ÉS ÖKOLÓGIAI GAZDÁLKODÁS TÁMOGATÁS KIFIZETÉSE

2023.03.24.
Megindultak a 2022. évi agrár-környezetgazdálkodási (AKG) és ökológiai gazdálkodási (ÖKO) támogatások kifizetései, így a tavaszi munkák idején a tervek szerint mintegy 130 milliárd forint értékben jutnak forráshoz a programokban részt vevő gazdálkodók. A magyar kormány és az agrártárca továbbra is a magyar gazdák mellett áll – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.
Tovább

Elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

2023.03.20.
A hazai juh-és kecsetenyésztés terén végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként Székely Pál és dr. Tóth Imre részére jelentős díjakat adott át az agrárminiszter.
Tovább

MEGJELENT AZ AÖP KIADVÁNY ÉS AZ AÖP ESETÉN HASZNÁLHATÓ SZEREK LISTÁJA

2023.03.10.
A Közös Agrárpolitika 2023-2027-es időszakában számos új előírással, gyakorlattal és támogatási lehetőséggel kell megismerkedniük a hazai termelőknek. A megfelelő tájékoztatás érdekében és az Agrárminisztérium a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös munkája eredményeként egy átfogó kiadvány készült, melynek segítségével az Agro-ökológiai Programról (AÖP) informálódhatnak az érdeklődők.
Tovább
További hírek
Cím 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon +36 1 412 5030
E-mail iroda[kukac]mjksz[pont]hu
A honlapot készítette: Macroweb
Manual
  • Adatkezelési szabályzat
  • Gyakran Ismételt Kérdések
Facebook oldal RSS csatorna