Rozmaringos fehérboros kecskesült

Hozzávalók:

  • kb. 1,5 kg kecskegida comb csülökkel együtt
  • 2 nagyobb ág rozmaring
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 normál méretű citrom leve
  • só, bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • kb. 4 dl alaplé (zöldség- vagy csontalaplé stb.)
Elkészítés

A megtisztított, megmosott, szárazra törölt kecskecombokat bőkezűen sózzuk, borsozzuk, és egy nagy tűzálló edénybe tesszük. Mellérakjuk a megpucolt és egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket, illetve a rozmaringágakat. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a friss citromlével, felöntjük az alaplével. Lefedve a 170-180 fokon sütni kezdjük. Félpuhára pároljuk. 40 perc után nézzük meg a húst, hol tart a sülésben. Kb. 1 óra elteltével hozzáöntjük a fehérbort is. Lefedve visszatesszük a húst sütőbe és újabb 1 órán át pároljuk még a fehérboros lében. Addig süssük a húst, amíg vajpuha lesz. Amikor a hús vaj puha, kivesszük az edényből és lefedve pihentetjük. A megtisztított krumplikat a szaftba tesszük és fedő alatt kb. fél óra alatt puhára főzzük. Tálalás előtt leszűrjük a szaftot.