Hozzávalók:
- 1,5 kg gidahús
- 3-4 fej vöröshagyma
- 1 dkg fűszerpaprika
- só
- 2-3 db paprika
- 3 db paradicsom
- cseresznyepaprika
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hús szükséges 1-2 napig pácolni, majd fel kell darabolni. Még finomabb, ha belsőség ( szív, máj, tüdő) is hozzákerül. Apró kockákra vágjuk fel a hagymát és üvegesre pirítjuk.
Tegyük félre a tűzről, fűszerezzük pirospaprikával, tegyük bele a feldarabolt húst, fokhagymát, keverjük össze és lassú tűzön pirítsuk meg.
Nézzük meg, mennyi levet enged a hús, ha úgy véljük, hogy nem elég, akkor kevés vízzel pótolhatjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, ez kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük tovább. Ha szükséges az elpárolgott vizet pótoljuk.