Hozzávalók:

  • 1,5 kg gidahús
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 dkg fűszerpaprika
  • 2-3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • cseresznyepaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés

A hús szükséges 1-2 napig pácolni, majd fel kell darabolni. Még finomabb, ha belsőség ( szív, máj, tüdő) is hozzákerül. Apró kockákra vágjuk fel a hagymát és üvegesre pirítjuk.

Tegyük félre a tűzről, fűszerezzük pirospaprikával, tegyük bele a feldarabolt húst, fokhagymát, keverjük össze és lassú tűzön pirítsuk meg.

Nézzük meg, mennyi levet enged a hús, ha úgy véljük, hogy nem elég, akkor kevés vízzel pótolhatjuk.

Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, ez kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük tovább. Ha szükséges az elpárolgott vizet pótoljuk.