
Hozzávalók (4 személyre):
- fél kecskegida
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 0,5 l szárnyas vagy csontleves
- 10 dkg vaj
- 1 szál friss rozmaring
- só
- durvára tört feketebors
- 3 szál új fokhagyma (ha nincs akkor 3 kis fej fokhagyma)
- 2 szál újhagyma
A körethez:
- 2 szál sárgarépa
- 2 közepes cékla
- 1 kicsi zellergumó
- 40 dkg burgonya
- 2 közepes fej vöröshagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 2 kiskanál zsír
A 4-5 kilós kecskegida fele körülbelül négy személyre elég, akár kiadós étkezéshez is. A csonttal együtt, nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és felöntjük a szárnyas-, vagy csontlével. Lefedjük alufóliával, majd 180 C-fokos sütőben félpuhára pároljuk, ekkor hozzáöntjük a fehérbort, a húsdarabokra tesszük a vajat, hogy ráolvadjon, mellészórjuk az előkészített, félbevágott új fokhagymákat, új hagy mát és a forró sütőben pirosra sütjük.
A körethez, a meghámozott zöldségeket nagyobb da rabokra vágjuk, sóval, borssal összeforgatjuk, tepsibe szórjuk, meglocsoljuk az olvasztott zsírral, 1 deci vízzel és a forró sütőben többször át forgatva megsütjük.
Tálaláskor a sült kecskehúst a sült zöldségekkel tálaljuk és meglocsoljuk a szaftjával.