
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 l húsleves
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1/ 2 db citrom
- 1 fehérrépa
- 1 sárgarépa
- 1 csokor tárkony
- 2 babérlevél
- só
- 2 vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 1 kg gidalapocka
- 4 rozscipó
A vaj felén megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Rátesszük a nagyobb kockákra vágott húst, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a tárkony felét. A húst először a saját levében pároljuk, majd amikor zsírjára sült, adunk hozzá egy kevés húslevest. Így pároljuk tovább, folyamatosan pótolva az elfőtt folyadékot. Amikor majdnem puha, beletesszük a megtisztított, felaprított répaféléket. Amikor a hús és a zöldségek is puhára főttek, a maradék vajból 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk. Felengedjük tejszínnel meg egy kevés húslével, azután a leveshez adjuk. Beleöntjük a maradék húslevest, és annyi vizet, hogy kb. másfél liter levesünk legyen. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, a maradék finomra vágott tárkonyt, majd az egészet még egyszer összeforraljuk. A levest forrón, apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórva, a kivájt rozscipókba adagolva tálaljuk.