
Hozzávalók 4 fő részére:
- 80 dkg kecskehús (kecskegida comb, szűz a gerinccel)
- 2 szál rozmaring
- 4 db borókabogyó
- 2 szál kakukkfű
- 3 ek olívaolaj
- 40 dkg szegfű/erdei vegyes gomba
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 ek mangalica zsír
A sült zöldségekhez:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg zöldpaprika
- 20 dkg padlizsán
- 20 dkg piros kaliforniai paprika
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg cukkini
- 12 dkg vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
A kecskegida combot, szüzet fűszerezzük, bepácoljuk, és 2 órát állni hagyjuk. Ezután mangalicazsíron kissé sózva elősütjük, majd kb. 160-170°C-on sütőben, jénai edényben kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva 40 perc alatt megsütjük. A szegfűgombát/erdei vegyes gombát megmossuk, szárát eltávolítjuk, majd kb. 1,5 dl pecsenyeszafttal összeforgatjuk, pároljuk. A burgonyát megmossuk, negyedekre vágjuk, majd kevés zsiradékban megsütjük. A zöldségféléket megmossuk, a paprikákat és a sárgarépát csíkokra, a padlizsánt, cukkinit, vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olívaolajon kissé fűszerezve, sózva, roppanósra sütjük. Az elkészült kecskegida sültet szeleteljük, majd szegfűgombás/ erdei gombás pecsenyeszafttal, újburgonyával, pirított zöldségekkel tálaljuk.