Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 80 dkg kecskehús (kecskegida comb, szűz a gerinccel)
  • 2 szál rozmaring
  • 4 db borókabogyó
  • 2 szál kakukkfű
  • 3 ek olívaolaj
  • 40 dkg szegfű/erdei vegyes gomba
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 4 ek mangalica zsír

A sült zöldségekhez:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg padlizsán
  • 20 dkg piros kaliforniai paprika
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg cukkini
  • 12 dkg vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
Elkészítés

A kecskegida combot, szüzet fűszerezzük, bepácoljuk, és 2 órát állni hagyjuk. Ezután mangalicazsíron kissé sózva elősütjük, majd kb. 160-170°C-on sütőben, jénai edényben kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva 40 perc alatt megsütjük. A szegfűgombát/erdei vegyes gombát megmossuk, szárát eltávolítjuk, majd kb. 1,5 dl pecsenyeszafttal összeforgatjuk, pároljuk. A burgonyát megmossuk, negyedekre vágjuk, majd kevés zsiradékban megsütjük. A zöldségféléket megmossuk, a paprikákat és a sárgarépát csíkokra, a padlizsánt, cukkinit, vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olívaolajon kissé fűszerezve, sózva, roppanósra sütjük. Az elkészült kecskegida sültet szeleteljük, majd szegfűgombás/ erdei gombás pecsenyeszafttal, újburgonyával, pirított zöldségekkel tálaljuk.