Ravioli kecskesajttal
A raviolihoz valókból keményebb tésztát gyúrunk, és vékony csíkokra nyújtjuk.
Tejszínes-spárgás tészta
Az alapanyagokat megmossuk, megtisztítjuk. A spárgát kb. 2 cm nagyságúra feldaraboljuk. A hagymát karikára, a fokhagymát apróra, a sonkát csíkokra vágjuk.
Juhtúrós pizza
Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat.
Húsos tészta
Bőséges mennyiségű vizet forralunk egy kevés sóval, és 10-12 perc alatt kifőzzük benne a tésztát, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük. A húst megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk.
Török pizza bárányhússal (lahmacun)
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos víz felében, 15 perc alatt felfuttatjuk.
Hagymás juhtúróval töltött burgonyás lángos
Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk.
Juhtúrós kapros csusza
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Átforgatjuk a kisült szalonna zsírján. Ráöntjük a tejföllel, finomra vágott kaporral ízesített juhtúró keveréket.
Juhtúrós galuska pirított szalonnával (Sztrapacska)
A lisztet keverő tálba szórjuk, majd finom reszelőn belereszeljük a meghámozott burgonyákat, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, és annyi hideg vizet, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.