Húsos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg tészta (makaróni, penne vagy vastagcső),
  • só,
  • 60 dkg bárányhús (csont nélkül),
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 5 evőkanál olívaolaj,
  • 1 csipet csípős currypor és fekete bors,
  • 4 db paradicsom
Elkészítés

Bőséges mennyiségű vizet forralunk egy kevés sóval, és 10-12 perc alatt kifőzzük benne a tésztát, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük. A húst megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Lábasban olívaolajat hevítünk, és közepes lángon üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Beletesszük a húst, összeforgatjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal, sóval, majd alaposan összekeverjük. A lábast lefedjük, és lassú tűzön 30-40 perc alatt éppen puhára pároljuk. A megmosott paradicsomokat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd kockákra vágjuk. A párolt húshoz adjuk, összekeverjük, és lefedve lassú tűzön további 10 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a főtt tésztát, és jól összeforgatjuk. Lefedjük, és 5-10 percig lassú tűzön néha megkeverve együtt melegítjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Forrón tálaljuk.

A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.