
Hozzávalók 4 fő részére:
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 dl langyos víz
- 1 csipet cukor
- 3 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál só
- 5 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- oregánó
- bors
- 10 dkg bacon
- 15 dkg sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg mozzarella sajt
- 20 dkg juhtúró
Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizza tésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig. Zúzzuk össze a fokhagyma gerezdeket, keverjük hozzá a tejfölhöz, és ízesítsük sóval, borssal és egy kevés oregánóval. Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és kezdjük el rajta nyújtani. Olyan alakúra nyújtsuk a tésztát, amilyen alakú tepsiben szeretnénk sütni a pizzánkat. Kenjük ki olajjal a tepsit, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát. A bacont vágjuk csíkokra, és egy-két perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben. A vöröshagymát vágjuk szeletekre, a sonkát csíkokra, a mozzarella sajtot pedig reszeljük le. Kenjük meg a tésztát a fokhagymás-tejfölös alappal, helyezzük el rajta a hagyma szeleteket, majd a bacon- és a sonka csíkokat, morzsoljuk rá a juhtúrót, végül pedig szórjuk meg a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 220 ºC (légkeveréses sütőben 200 ºC), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzát, majd szeletekre vágva, forrón tálaljuk.