Ravioli kecskesajttal
Hozzávalók 4 személyre

20 dkg finomliszt

2 db tojás

1 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál só

20 dkg kecske sajt

Vajmártáshoz.

10 dkg vaj

1 kicsi felkockázott vöröshagyma

¾ dl fehérbor

egy ágacska kakukkfű

1 kicsi babérlevél

½ dl tejszín

1 kiskanál citromlé

petrezselyemzöld, kecskesajt, piros húsú paprika a tetejére díszítésre

Elkészítés

A raviolihoz valókból keményebb tésztát gyúrunk, és vékony csíkokra nyújtjuk. A sajtdarabokat, a tésztacsík közepére tesszük egyenletesen, az üres részeket tojással megkenjük, majd ráfektetünk egy másik tésztacsíkot. Az üres részeknél összenyomkodjuk, derelyemetszővel felvágjuk. Sós, olajos, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Nem szabad túlfőzni.

Elkészítjük a vajmártást. A hagymát 3 dkg vajon megpároljuk, borral felengedjük, és megfűszerezzük. Fedő nélkül felére beforraljuk, végül a maradék vajat hozzáadjuk, már nem forraljuk fel, a citromlevet is hozzáadjuk és melegen tartva, a raviolira öntve tálaljuk. Aprított petrezselyemzölddel, morzsolt kecskesajttal és piros paprika kockákkal megszórjuk.