
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg báránylapocka
- só
- őrölt színes bors
- kb. 50 dkg zsír (a konfitáláshoz)
- 1 szál friss rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma a konfitáláshoz+3 gerezd az ízesítéshez
- 3 db babérlevél
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 kis csokor snidling
A húst megmossuk, enyhén sózzuk, majd tepsibe tesszük, és felöntjük a felmelegített zsírral. (Fontos, hogy olyan tepsit használjunk, amiben a zsír ellepi a húst, különben kiszárad sütés közben.)
A zsírba tesszük a rozmaringot, a tisztított, felezett vöröshagymát, a gerezdekre szedett fokhagymafejet és a babérlevelet. 90 fokos sütőben 2-2,5 órán keresztül sütjük, konfitáljuk.
Kivesszük a húst, majd leszűrjük a zsírt, kihűtjük. A húst szálaira szedjük, a leszűrt zsír negyedét egy serpenyőben felmelegítjük, majd rászórjuk a húst, ráöntjük a bort, és kb. fél óráig szép lassan pároljuk.
Lezárjuk a gázt, majd fűszerezzük a finomra vágott 3 gerezd fokhagymával, őrölt színes borssal és az apróra vágott snidlinggel. Hűtőbe tesszük néhány órára, hidegen evőkanállal megformázva tálaljuk. Friss kenyeret, pirítóst kínálunk mellé.
(Nők Lapja Konyha 2014. április)